Tommyknocker feat. Ian K - Scream E.P. (2010)

Italiƫ / Verenigde Staten / Nederland
Dance
Label: Traxtorm

1. Scream (5:11)

met Ian K

2. In the Shadow (4:55)
  3. Demolition [Evil Activities Ft. Lenny Dee Rmx] (10:55)
avatar van Hellblazer
Scream is een prima nummer met een nieuwe MC afkomstig uit Phoenix, VS. Hij doet z'n werk prima en het zorgt ook wel voor wat extra's vind ik. De geluiden die de melodie vormen klinken ook lekker, maar de kick is wel een beetje saai.
In The Shadow heeft wel toffe sampletjes maar het nummer heeft wat tijd nodig om gewaardeerd te worden. Beetje banale melodie maar na een aantal luisterbeurten klinkt het zo slecht nog niet. Kick had ook hier wel wat beter gekund.
Demolition is een oudere track van Tommyknocker en is ook een redelijk stevig beukertje. Lenny Dee en Evil Activities wouden er kennelijk een schepje bovenop doen en hebben het nummer nog ruiger gemaakt, met succes! Als het nummer eenmaal begint hoor je eerst constant dezelfde vocal (This is demolition!) die steeds sneller wordt afgespeeld en tussendoor steeds een kick. Dan kom het nummer al snel tot een geweldige climax en barst het nummer erg goed los. Heerlijk rauwe kicks en geen poespas. Enorm energieke track, maar jammer van al het gewauwel (dat enigszins nog wel humoristisch is, maar wel overbodig) eromheen van Lenny Dee. Ook opvallend aan deze track is dat het redelijk rauw is, terwij; EA de afgelopen tijd nogal 'lieve' nummertjes maakt met meezing stukjes. Ik denk dan ook dat Lenny Dee hier een flinke vinger in de soep heeft gehad. Beste nummer ook hier.

3.5*

avatar van Joeri_000