Atheist - Jupiter (2010)

Label: Season of Mist

1. Second to Sun (4:02)
  2. Fictitious Glide (4:51)
  3. Fraudulent Cloth (3:21)
  4. Live and Live Again (3:37)
  5. Faux King Christ (3:59)
  6. Tortoise the Titan (3:37)
  7. When the Beast (4:55)
  8. Third Person (4:07)
avatar van Kronos
Atheist komt na 17 jaar stilte blijkbaar ook nog eens met iets nieuws. Hopelijk gaat de muziek minder rommelig klinken dan de hoes eruit ziet.

avatar van Don Cappuccino
Een nieuw album van Atheist! Ik kan niet wachten!!!

avatar van Lau1986
Ik ben zeer benieuwd!

avatar van Guinness1980
Zouden ze ook weer gaan touren?

avatar van Guinness1980
Is er al iemand die dit album heeft geluisterd?

avatar van Kronos
Ik nog niet. In het magazine Rocktribune alvast lovende kritieken. Qua stijl zou het vooral terugvallen op de eerste albums. Hoewel technisch erg hoogstaand toch geen gepiel en lekker stevig. Ik ben benieuwd.

Kronos schreef:
Ik ben benieuwd.

Ik ook.

avatar van Guinness1980
Heb hem vanmorgen een keer geluisterd. Maar niet aandachtig genoeg om er goed over te kunnen oordelen.

avatar van Edwynn
Atheist gaat lekker verder waar ze met Elements zijn opgehouden. Knotsgekke technische metal maken, dus. Een mengelmoes van Death en Cynic.
8 nummers vol drukte.
Welkom terug.

avatar van Kronos
Ik heb het album nog niet beluisterd maar had gelezen dat men eerder terugkeert naar de twee eerste albums dan verder gaan in de richting die Elements uitging.

avatar van Edwynn
De eerste 2 albums zijn wat meer death metal gericht. Dat hoor ik op Jupiter minder terug. Maar zo gek ver liggen de platen nu ook weer niet van elkaar af. Elements had wat meer jazzy achtige sfeer elementen in zich.
Misschien grijpt Jupiter nog het meest terug op Unquestionable Presence. Ik vind het meer dan uitstekend.

Bastiaan Prasath
Had toch liever gezien dat de band zou voorborduren op Elements. Die jazzy fusion achtige dingen waren wat de band écht uniek maakte. Nog steeds vegen de heren de vloer aan met veel verwante bands, maar ik heb meer het gevoel naar (indrukwekkend) virtuoos gepingel te luisteren dan naar nummers.

avatar van Metalhead99
Lekkere plaat. Dit klinkt naar meer!

avatar van SeveredSurvival
Redelijk voor een 'comeback'-album,maar mijn voorkeur gaat nog steeds naar Piece of Time en vooral Unquestionable Presence

avatar van Kronos
Een ondergewaardeerd album als je 't mij vraagt. De kritiek is gewoonlijk ook niet specifieker dan 'ik had meer zoals ... ... verwacht of gehoopt'. Nochtans klinkt Atheist op geen enkel album hetzelfde. En dat maakt hun kleine maar geniale oeuvre juist zo de moeite.

avatar van Don Cappuccino
Deze plaat heb ik al een flinke tijd niet meer geluisterd. Piece Of Time is donderdag nog langs gekomen, dat is echt een klasseplaat! Faux King Christ luister ik best vaak. Echt geniaal met dat bossa nova-ritme dat helemaal op hol slaat na 1 minuut. Dat maakt Atheist toch heel erg interessant. Ik ga de albums van Atheist weer langs om te eindigen met Jupiter.

avatar van B.Robertson
Echt lang heeft dit eerste album sinds 17 jaar niet in de schijnwerpers gestaan op MuMe, gezien het al bijna acht jaar stil is. Eerste wat ik sinds Piece of Time hoor. Heb 'm van iemands verkooplijst geplukt en lijkt me erg technisch en progressief uit te vallen en bij tijden een brute geselplaat. Oftewel een goed stuk muziek.

avatar van Lau1986
Een uitstekend album van deze band, Ze zijn prima met hun tijd meegegaan en klinken nog steeds als Atheist. De plaat is bij tijd en wijle inderdaad bruut, maar ook zeer progressief en technisch, Top!

avatar van ZAP!
De vetste comeback die ik me zo voor de geest kan halen. En dat met zo'n repertoire.
Voor mij voor nu even de beste Atheist, uiterst uitgebalanceerd bruut allemaal.