menu

The Duke & The King - Long Live The Duke & The King (2010)

mijn stem
3,56 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: Ramseur

  1. O'Gloria
  2. Shine on You
  3. Shaky
  4. Right Now
  5. Hudson River
  6. No Easy Way Out
  7. You and I
  8. Children of the Sun
  9. Have You Seen It?
  10. Don't Take That Plane Tonight
zoeken in:
Staat op de luisterpaal van 3voor12. Klinkt gewoon goed de eerste keer bij de beluistering!

Sven Bersee
Fijn, een nieuwe Duke & The King. Het debuut vond ik heerlijk, top 10-materiaal voor 2009. De drummer en een van de twee zangers is Simone Felice, één van de (magistrale) Felice Brothers.

Sven Bersee
En ook de opvolger van het debuut is heerlijk. Met Simone Felice in de gelederen kan er niets fout gaan, zou je nu haast zeggen. Hoogtepunt is het soulvolle Hudson River (wat sterk aan The Band doet denken). De dame in dit viertal krijgt op dit album af en toe de ruimte om te zingen, en ook zij blijkt een heerlijke stem te hebben. Sterk en vrij veelzijdig folkpop-album. Goede kans dat dit mijn eindejaarslijstje gaat halen, net als vorig jaar.

Sven Bersee
Onvoorstelbaar zonde dat dit zo onbekend blijft.

avatar van Savant
4,0
Long live The Duke & The King!!

Sven Bersee
Sowieso. Dit was mijn nummer 2 van 2010. Veels te goede band.

avatar van staralfur
Vandaag gezien op de Affaire in Nijmegen, en owow wat was het GOED!

avatar van musician
3,5
Het kan zijn, dat ik later alsnog volledig wordt gegrepen door dit viertal. Dat draait hier om Simone Felice, een ex-lid van de (bekendere) Felice Brothers. The Duke & The King is zijn nieuwe band en moet naar mijn smaak zijn draai nog vinden.

De muziek is goed verzorgd, Americana achtig en ook modern, het is dan ook een jonge band. Maar mij ook nog wat te soft, te clean. De muziek veert af en toe wel op, zoals op Shine on en hoogtepunt/afsluiter Don't take the plane tonight. Maar mij te weinig. Ook al is er wel degelijk sprake van begeestering en oprecht enthousiasme. Het luistert ook prima weg, het talent staat ook buiten kijf.

Maar ik zou eens denken aan het aantrekken van een sterke lead gitarist.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:31 uur

geplaatst: vandaag om 08:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.