Peter Pan Speedrock - We Want Blood! (2010)

Label: Suburban

1. We Want Blood! (2:19)
  2. Goin' Downtown (1:48)
  3. Sofullashit (1:37)
  4. One-Woman Man (2:18)
  5. Just Another Day (4:18)
  6. Crank Up the Everything! (2:32)
  7. It's About You (1:20)
  8. Breaking Down (2:19)
  9. Bakkerburg (2:18)
  10. Gotta Do the Catchin' (While the Catchin' Is Good) (3:58)
  11. Bad Energy (3:29)
  12. Too Far Gone (2:25)
  13. Hell Is Where It's At (3:07)
De nieuwe Peter Pan Speedrock ... die is helemaal te gek!

Het is allemaal weer sneller, spontaner, spannender en qua sound lekker droog en rauw. De laatste 2 PPS albums waren me een beetje te overgeproduceerd en ook een beetje aan de saaie kant, maar dat zit op We Want Blood wel goed!
Het is een tamelijk gevarieerd album geworden met snelle rockabilly/psychobilly songs (Sofullashit), of meer met de punk aanpak (Too Far Gone, We Want Blood) maar ook met een rustig middenstuk (Just Another Day).
Het mooie is dat hier en daar wat nieuwe ideetjes in de PPS stijl zijn verwerkt zoals bepaalde typische drumroffels en enkele aparte riffs.

avatar van tsjong
Het klinkt heel erg bekend. Lijkt net of een aantal nummers gecoverd zijn. Maar heb eerder het idee dat het gewoon niet orgineel is. Dat wil nog niet zeggen dat ik het album slecht vind. Nog even goed beluisteren voor ik stem.

avatar van tsjong
Geen kritiek meer. Heerlijk snel album, pps doet maakt hun naam waar. Speed afgewisseld met iets rustige nummers. Heerlijk, het album heeft dan ook de perfecte lengte, allemaal korte nummers.

avatar van Metalhead99
Het tempo zit er inderdaad lekker in. Heerlijke rock plaat met een hoofdletter R!

avatar van platedraaier
De opener is zo fucking hard, dat het bloed bijna uit mijn speakers spat. En daarmee is direkt de toon gezet. Fijn hoor.
De rest van de plaat mag er ook zeker zijn. Heerlijke snoeiharde rockpunkenroll met de nadruk op de punk kant. Bijna 34 minuten Rocken tot het bloed van de muur druipt.
Verder ben ik het met de voorgaande sprekers eens.
Dit is een topplaat.

avatar van mayhemblik
Just another day, wauw wat een ongelofelijk wereld nummer zeg.
Bij het eerste nummer schopte ik Lemmy (m'n hond) met buitenkant rechts in de hoek maar bij nummer vijf werd ik effe helemaal stil en ja lieve mensen ik plengde een traan.

avatar van JoopKonraad
Het Eindhovense drietal dat nu al bijna vijftien jaar naam maakt onder de waardige noemer Peter Pan Speedrock is terug met een nieuw album. We Want Blood is alweer het tiende volwaardige album en werd in hun eigen studio opgenomen. Een dertiental heftige rocknummers die vol gas naar de finish scheuren. Alleen het nummer Just Another Day haalt even de voet van het pedaal; en het instrumentale Bakkerburg lijkt bedoelt als de pitstop voor bier en benzine. Verder is het gewoon hard, strak, vunzig, vuil en enorm lekker. Hatseflats bas, hopsakee trommel en slingersleurende gitaar! Peter Pan zorgt wederom voor de broodnodige adrenaline en de juiste freakin feest energie. Ik kan niet wachten tot Speedfest motherfuckers!

avatar van AOVV
Strak, heftig plaatje van Peter Pan Speedrock. Ik ken wel meer van hen, en heb het altijd wel goed gevonden. Mijn favorieten zijn 'One-Woman Man' en 'Just Another Day'.

3,5 sterren

avatar van AOVV
Peter Pan Speedrock klinkt ook even snedig als vroeger; beluister de afsluiter maar eens; snoeihard!

Het blijft een uitstekend album. De enige minpuntjes vind ik het einde van Just Another Day dat wat fantasieloos eindigt. Verder zouden de nummers nog wat meer kleur kunnen krijgen als Peter af en toe ook wat dissonante blues-accoorden in z'n gitaarspel zou opnemen.
Voor de rest is het een overrompelend lekker hard en snel album waarbij het samenspel erg goed is - precies de juiste accenten en breaks zodat de impact nog groter wordt.
Een 4,75 aan punten.

avatar van laboomzaa
Eigenlijk was ik wel klaar met PPS. Ze hebben altijd degelijke tot hele goede platen gemaakt. Maar het trok me niet meer zo. Teveel van het zelfde. Maar als ze bij ons in de Patronaat komen is het traditie dat we gaan bier zuipen en kut roepen. En toen wist ik weer waarom ik dit te gek vind!! De energie!! En dat hoor ik ook op deze plaat!! ENERGIE & ROCK AND ROLL!

Oja, ook de beste liveband van Nederland!! Zonder twijfel..

avatar van Edski
Wereldplaat! Verder ga ik er niets over zeggen, ga deze geweldige kick-ass punkrock zelf maar beluisteren!