OutKast - Big Boi and Dre Present...Outkast (2001)

Label: LaFace

1. Intro (1:07)
  2. Funkin' Around (4:34)
  3. Ain't No Thang (5:39)
  4. So Fresh, So Clean (4:02)
  5. Rosa Parks (3:57)
  6. The Whole World (4:55)

met Killer Mike

7. Aquemini (4:42)
  8. B.O.B. (4:38)
  9. Southernplayalisticadillacmuzik (4:11)
  10. Crumblin' Erb (5:17)
  11. Ms. Jackson (3:59)
  12. Player's Ball [Original Version] (4:23)
  13. Elevators (Me and You) (4:18)
  14. Spottieottiedopaliscious (5:58)
  15. Git Up, Git Out (7:26)
  16. Movin' Cool (The After Party) (3:59)
avatar van Jordy
Waar is bijvoorbeeld Wheelz of Steel? Samen met de matige nieuwe nummers vind ik dit maar een matige verzamelaar, hoeveel geniale nummers er verder ook op mogen staan.

eazyfan
nouja ik vind deze niet zo top

avatar van Niek
De nieuwe nummers zijn (op The Whole World na!!!) inderdaad matig. Verder kan ik niet veel nummers bedenken die er absoluut nog op hadden moeten staan, ik vind het goed geselecteerd. Heerlijke plaat.

avatar van psychonaatje
Ik schaam me dood, maar ik merk nu pas hoe weinig ik van Outkast ken. De "relaxte" nummers zijn ook echt ongelooflijk goed. Eerst vond ik Elevators (Me & You) maar saai, maar naarmate ik er meer naar ging luisteren, sloeg mijn mening om: wat een zwaar heersend nummer. Ook een nummer als Spottieottiedopaliscious is gewoon steengoed. Ik ga toch maar eens een keer achter die oudere Outkastalbums aan.

headup
Nieuwe nummers stellen niet veel voor maar voor de rest vind ik dit een goede verzamelaar van het oude frisse en altijd originele werk van Outkast

headup schreef:
Ik vind The Whole World toch wel erug goed moet ik zeggen.

avatar van thomzi50
Inderdaad, ijzersterke track is dat. Daarnaast is het nieuwe materiaal wel erg teleurstellend

thomzi50 schreef:
Zeker.

clutch
thomzi50 schreef:

Deze heb ik ook nog ergens liggen. Was er ooit fan van en heb een jaar lopen zoeken naar deze CD wat een tijdverspilling achteraf gezien. Maar ik heb deze toch wel erg vaak gedraaid destijds. Beter dan de meeste hip-hop vind ik.

avatar van Reijersen
Staan een paar topnummers op deze verzamelaar, maar soms verveelt het allemaal wel een beetje. Het wordt vooral wat eentonig en druilerig. Outkast kan in totaalbeeld beter.

3,5 ster.

RedLightCityBoy
The Whole World vond ik vroeger echt geweldig. Knotsgeknummer... nog steeds.

avatar van pureshores
voor een pond meegenomen in dec. Ik kwam er vandaag pas achter dat het een soort best of is tijdens het luisteren in de auto
Ik vind Elevators nog steeds geweldig, maar ik mis hier heel erg Atliens. En B.O.B. was in mijn hoofd beter, nu ik het terughoorde viel het toch wat tegen.
Player's ball ken ik van een La Face sampler waar ook allemaal Jermaine Dupri nummers en vroege Usher tracks op staan.
Van de nieuwere nummers vind ik So fresh, so clean eigenlijk het lekkerst, zal wel een soort persiflage zijn op de cliché bling van de hiphop toendertijd. En Ms Jackson is zo overplayed, maar kan hem toch nog wel waarderen.
En Funkin' around mag er ook zijn

avatar van Willemsb
Je kunt zeggen wat je wilt, maar zeggen dat deze verzamelplaat ‘mwa mwa’ is? Ben ik het niet mee eens.