Tim "Ripper" Owens - Play My Game (2009)

Label: Steamhammer

1. Starting Over (3:33)

2. Believe (4:35)
  3. The Cover Up (4:30)
  4. Pick Yourself Up (4:32)

5. It Is Me (2:53)
  6. No Good Goodbyes (3:35)

7. To Live Again (6:00)
  8. The World Is Blind (4:50)

9. The Light (4:36)

met Bobby Jarzombek en Bob Kulick

10. Play My Game (4:43)
  11. Death Race (3:29)
  12. The Shadows Are Alive (5:35)
  13. A Challenge * (4:16)

avatar van Desert
De muziek is niet slecht en er zitten een aantal leuke geluidsfragmenten en -effecten in, maar jammer genoeg loop ik niet echt warm voor de stem van Owens. Misschien verandert dat, maar ik vrees er een beetje voor.

avatar van Sebashuis
De soloplaat van de Ripper.

Tim is altijd weer hier en dan weer daar. Zo is hij nu weer een Dio Discipel en was hij daarvoor met deze plaat een solo artiest, en konden we hem vinden in Iced Earth en Judas Priest en vast nog wel ergens anders.

Ik ben fan van de Ripper, ik vond zijn werk bij Iced Earth heerlijk en dit klinkt ook niet verkeerd. Ik hoop alleen dat hij het nou eens langer dan een paar albums gaat uithouden met een project en gewoon eens echt voor zichzelf begint. Zo zijn er op deze plaat 12 gitaristen, 7 bassisten en 5 drummers te horen. Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar dus wel geheel in Tim Owens stijl.

De Ripper vraagt ons om zijn spelletje te spelen maar Tim kom op! zoek een vaste band bij elkaar en maak een 2e solo album en hou dit nou eens een keertje vast in plaats van van hot naar her te springen. Begin daarna met tour na tour na tour na tour ik ben in ieder geval aanwezig meneer Owens!

avatar van BlauweVla
Dat van hot naar her springen zal wel met brood op de plank te maken hebben, lijkt me als artiest niet makkelijk. Jeff Scott Soto is er bijvoorbeeld ook zo een, en echt doorbreken lukt ook maar niet, ondanks het talent...

avatar van Sebashuis
Ik kan het hem eigenlijk ook niet kwalijk nemen inderdaad. Ik kwam er zojuist weer achter dat ik hem ken van weer een ander project. Het was een Iron Maiden tribute album waar Tim naar mijn mening met grote voorsprong de beste cover had, de Flight of Icarus daar vind ik misschien wel beter als het origineel. Hij nam het op tegen leden van Motörhead en Twisted Sister, en bij welke band was "The Ripper" ook alweer?

Hij mag van mij wel zo doorgaan eigenlijk maar ik hoop toch dat hij ooit eens goed als soloartiest begint. Het begin is er in ieder geval en hij is actief dus kom maar op!