Queen and Ben Elton - We Will Rock You: Original London Cast (2003)

Alternatieve titel: The Music from the Rock Theatrical - Live at the Dominion London

Label: EMI

7. Under Pressure
  8. A Kind of Magic
  9. I Want It All
  10. Headlong
  11. No One But You (Only the Good Die Young)
  12. Ogre Battle
  21. We Will Rock You
  22. We Are the Champions
  23. We Will Rock You
  24. Bohemian Rhapsody
Queen en musical: een dodelijk combinatie op deze site denk ik
Ik vind musicals die de discografie van bekende artiesten gebruiken erg tricky. Zelf heb ik er ooit 2 mogen aanschouwen; ABBA (in de versie met Simone Kleinsma) en Tommy van The Who (in een Britse productie).
ABBA was verrassend grappig en die van The Who blijf ik erg sterk vinden, ook op cd.
Deze musical ben ik niet van plan te gaan bekijken, maar de cd heb ik wel beluisterd en ik moet zeggen dat ik er niet zo warm voor kan lopen als die van The Who. De zang doet me weinig en het zwakt de originele versies te veel af (ter vergelijk: die van The Who vind ik een product op zichzelf en het voegt in mijn opinie wat toe aan het originele Tommy album).
Opvallend dat een nummers als A Kind of Magic dan weer wat beter overkomt misschien wel omdat een echt musicalstamper is geworden waardoor het wat verder af komt te staan van het origineel. Nu zullen velen wel niks hebben met die typische musicaldeunen, maar het zorgt er bij mij dan wel voor dat ik me minder erger.
We Will Rock You komt op mij te vaak te vlak over. Het toont misschien wel aan dat Freddie Mercury gewoon niet te evenaren valt op dit gebied.

Leuk voor een avondje uit, zoiets, maar het blijft typisch fangedrag en cashen.

avatar van Edwynn
Heb het in Londen gezien. Leuke avond gehad dat wel. Maar op cd kopen? Nee, dank je.

avatar van Lonesome Crow
Wat leuk dat het hardste nummer ever wat Queen ooit heeft opgenomen "Ogre Battle" er gewoon tussen staat.

Hoe klinkt zoiets in een musical ?

avatar van Bartjeking
@ Lonesome crow: Ogre battle wordt in de musical alleen instrumentaal gespeeld en die versie klinkt absoluut strak! Misschien wel juist doordat de zang ontbrak.

Als grote queenfan mocht tijdens een trip naar Londen (3 jaar terug) een bezoekje aan het dominion theater niet ontbreken. Ik vond destijds het verhaal flinterdun en een beetje vergezocht; puur en alleen om zoveel mogelijk queenhits te laten horen (lekker makkelijk want het hele publiek doet enthousiast mee). De zangpartijen van de mannelijke hoofdrolspeler vielen mij trouwens erg mee, maar voor de rest vond ik het Queen-onwaardig.

Nu is deze maand de Nederlandse versie in première gegaan en ik was een van de gelukkigen om daar aanwezig te zijn (kaartje gewonnen). Zittend tussen de BN'ers had ik eigenlijk een soortgelijke ervaring (alleen nu van de 2e rij) als in Londen: We Will Rock You is een totaal overbodig product voor de die-hard Queenfan, maar voor een beetje musicalliefhebber (die niet zo thuis is in de Rock and Roll) is het wellicht een leuke ervaring.

De première had als hoogtepunt dat Dhr. Brian May op het podium verscheen om Bohemian Rhapsody op zijn gitaar te begeleiden en ook Roger Taylor kwam nog wat applaus in ontvangst nemen.

Dus ben je geïnteresseerd in Queen, dat verwijs ik je toch liever naar de greatest hits van de band zelf, want dit doet toch een klein beetje pijn. "No one but you" vind ik overigens wel redelijk gelukt, maar dat kan ook komen doordat Freddie hier niks mee van doen had en de vocalen van het origineel minder onovertroffen zijn dan de rest van de gekozen nummers.

avatar van Edwynn
Je moet er ook niet met Queen ogen naar kijken denk ik. Maar ja, als je je echtgenote belooft een musical mee te pikken, dan is We Will rock You de leukste keuze.

avatar van Bartjeking
Klopt helemaal Edwynn, daarom schreef ik ook expliciet dat je als Queenfan misschien niet helemaal gelukkig wordt van zo'n musical. Maar voor een neutrale musicalliefhebber is het misschien wel een leuke kennismaking (of opfrissing) met de catalogus van Queen.

Ozric Spacefolk
Wie is Ben Elton?