Jewel - Nou Al Moe? (1989)

Alternatieve titel: The Monster Muppetshow Live in L.E!

Label: Classic Trash

1. Valley of the Kings (2:09)
  2. Warpaint (4:34)
  3. Bankok by Night (7:36)
  4. The Wonderfull Tour of Little Peter Paganini (10:18)
  5. Catena D'amoure (1:22)
  6. Your Lazy (3:37)
  7. Time to Die (4:46)
  8. Circle of Despair (5:26)
  9. Heavy Scraffy Beffy (1:19)
  10. My Fuckin Generation (4:09)
  11. Pindakaas (2:03)
avatar van Edwynn
Naar deze cd ben ik al geruime tijd op zoek. Destijds had ik hem uit de bieb geleend en op cassette getrapt. Ondertussen heb ik wel met veel moeite het album Revolution In Heaven weten te bemachtigen. De EP La Morta heb ik als re-release binnen. En nu deze live cd nog.

Wat ben ik blij dat deze shit nu gewoon via Spotify te beluisteren is. Want Jewel was gewoon een hartstikke leuke band om live te zien. Vrolijk, enthousiast en ook daarnaast gewoon een erg goede heavy/speed band. Dat komt allemaal tot uiting in deze knotsgekke liveplaat. Het is verre van perfect, maar de energie is erg aanstekelijk. En zanger Rick Ambrose is een absolute smaakmaker. Beetje in het kaliber van Leon Goewie en Rop van Haren. Vrolijke onderbroekdingen als Heavy Screffy Beffy en meer serieus werk als Warpaint en Circle of Despair wisselen ekaar moeiteloos af op deze nostalgische metalplaat. De zweet- en bierdruppels zijn er niet moeilijk bij te denken