menu

Faith Evans - Something About Faith (2010)

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
R&B
Label: Prolific

  1. Something About Faith (Intro)
  2. I Still
  3. Way You Move [Album Extended Version]

    met Snoop Dogg

  4. Gone Already
  5. Worth It
  6. Real Things
  7. Party

    met Redman

  8. Right Here
  9. Your Lover Pt. 1 & Pt. 2
  10. Can't Stay Away

    met Keyshia Cole

  11. Sunshine
  12. Everyday Struggle

    met Raekwon

  13. The Love in Me
  14. Change

    met Mary Mary

  15. Troubled World

    met Kelly Price en Jessica Reedy

  16. Troubled World Part II

    met Lil' Mo en Estelle

zoeken in:
avatar van wouterpossemis
4,0
Love it! Classic Faith Evans album. Prima mix tussen r&b en soul. Zowel uptempo als ballads passeren de revue.

avatar van Angelo
2,0
Kwam toevallig erachter dat Faith Evans een nieuwe plaat heeft uitgebracht. Het is de afgelopen jaren erg stil rondom de zangeres die eigenlijk bekend is van een succesvolle single ‘Mesmerized’ en een redelijk succesvol album ‘Keep the Faith’. Aangezien dit album vrij onopgemerkt op de markt is gekomen, denk ik dat deze plaat –tot dusver– alleen is uitgebracht in de Verenigde Staten. Research leerde mij dat de plaat daar debuteerde op #15 in de Billboard 200 met 24.000 verkochte exemplaren in de eerste week – wat aan de matige kant als je ’t mij vraagt. Dat kan wellicht komen omdat dit album op een independent label is uitgebracht.

Ondertussen heb ik het album een aantal keren beluisterd en het valt allemaal best mee. Op zich zijn de meesten wel redelijk fijne R&B-nummers alleen blijft het allemaal weinig bij. Het gaat het ene oor in en het andere oor weer uit. De precieze oorzaak kan ik niet noemen, maar misschien de te lange tracklist draagt ertoe bij. Ik heb nauwelijks de concentratie om het hele album af te luisteren. Daarvoor is het denk ik teveel van het goede. Wat ik jammer vind is dat Faith zich in dit album niet onderscheidt van een willekeurge standaard R&B-zangeres. Haar album ‘Keep the faith’ vind ik anno 2010 nog vrij lekker klinken, lekkere beats en catchy deuntjes. Dat mis ik hier toch wel een beetje. De uptempo nummers op dit album zijn het betere werk, de slowjams vind ik wat minder.

Een voldoende zit er –ondanks de mooie albumcover– echter niet in.

avatar van MAS
MAS
Die Raekwon duikt echt overal op.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:38 uur

geplaatst: vandaag om 09:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.