Helloween - 7 Sinners (2010)

Duitsland
Label: The End

1. Where the Sinners Go (3:36)
  2. Are You Metal? (3:35)
  3. Who Is Mr. Madman? (5:44)
  4. Raise the Noise (5:07)
  5. World of Fantasy (5:16)
  6. Long Live the King (4:14)
  7. The Smile of the Sun (4:37)
  8. You Stupid Mankind (4:04)
  9. If a Mountain Could Talk (6:44)
  10. The Sage, the Fool, the Sinner (4:01)
  11. My Sacrifice (5:00)
  12. Not Yet Today (1:12)
  13. Far in the Future (7:44)
  14. I'm Free * (4:11)
  15. Faster We Fall * (4:47)
  16. Aiming High * (4:32)
avatar van Kronos

avatar van Sinner
..of interessanter dan die collectie kitsch titels. Een klein beetje kitsch en meligheid verwacht ik wel van Helloween maar met titels als 'Are you Metal'; 'Long live the King'; 'World of Fantasy' en 'Raise the Noise' maak je me nou niet echt warm.

...maar ik vermoed dat het wel in orde zal komen. Vond het vorige plaatje in ieder geval bij de betere van de band behoren (en daarmee bedoel ik dus Gambling with the Devil en niet dat niemandalletje Unarmed).

avatar van Sinner
Eerste single/video is nu trouwens te beluisteren/bekijken op:

YouTube - Helloween - Are you Metal?!

Wordt er zelf echter niet vrolijk van - muzikaal klinkt het best goed maar dat refrein heb ik na één keertje wel gehad. Verpest de song een klein beetje voor mij

avatar van paulisdik
Ik ben geen grote fan van Andi Deris, maar ik vind deze plaat tot nu toe de beste die helloween met Deris heeft opgenomen.

Ik twijfel nog tussen 4,0* of 4,5*.

avatar van Sinner
Nou ja - eindelijk de volledig cd kunnen beluisteren en hij is inderdaad weer meer dan behoorlijk. De eerste single vond ik niet zo geweldig - een beetje té veel kitsch en cliché - maar de rest is zeker het luisteren waard. Het is wel nogal een stuk zwaarder en sneller uitgevallen dan de vorige cd - die was toch nog een stukje melodieuzer (en naar mijn mening net wat beter). Maar 7 Sinners is dus zeker geen miskoop.

avatar van Guinness1980
Ik wist niet dat er een nieuwe Helloween was, ben benieuwd!

avatar van birdhermes
6 december treden deze ouwe rotten in het vak op samen Stratovarius (ook een stel oude rotten in Eindhoven. Ik ga er waarschijnlijk heen, gewoon om het een keer meegemaakt te hebben. Ben heel erg bekend met hun oude werk, maar het nieuwere ben ik een beetje uit het oog geraakt.

Even wat nummers nog instuderen dus

avatar van Slater
Eerste luister beurt een beetje 'mua' voor mij. De enigste nummers die echt bleven hangen waren 1 t/m 6 met uitzondering van nummer 4.
Who Is Mr. Madman? is overdreven duidelijk een meesterwerk

Kronos schreef:
Hopelijk wordt de muziek mooier dan de hoes.

Ik vind het album behoorlijk tegen vallen.

avatar van notsub
Bij Helloween is er niet veel nieuws onder de zon, maar qua teksten is dit toch erg mager. Muzikaal wordt er lekker doorgehaald, dat kun je wel aan de band overlaten. Ik heb nog de meeste moeite met het feit dat het mooie verleden geen vervolg heeft gekregen. Helloween blinkt eigenlijk alleen nog uit in enthousiasme.

avatar van Elmo NL
Een zeer sterk album van de duitse powermetal formatie!

Zeker een 5,00 waard

avatar van Elmo NL
Kronos schreef:
Hopelijk wordt de muziek mooier dan de hoes.

Ik vind de hoes best wel vet!

één van de betere platen van 2010. Heerlijke muziek.

avatar van Edwynn
Ik kijk naar de hoes en zeg: "Hallo Vicious Rumors"

Over de muziek: daar begin ik pas aan als ik zeker weet dat Andi Deris weg is.

Haha, inderdaad!

avatar van jasper1991
wow, die keyboards in are you metal zijn werkelijk te bruut! sowieso het hele album bevalt me wel aardig. goede zangmelodieen en iets vettere gitaren dan in de gemiddelde power metal band.

@ edwynn: hoe slecht moet die man wel niet zingen dat je een van de grootste (power)metalbands gelijk opgeeft? ik bedoel hij zingt gewoon zuiver en rock-georienteerd. of zijn het meer zijn componeerkwaliteiten die je stuiten?

avatar van Edwynn
Andi Deris is een hardwerkende, technisch vaardige zanger. Buiten kijf. Het is echter zijn klankleur die mijn tenen doen krommen. En je zegt het zelf al: het is een rockgeoriënteerde zanger. De metalstijl van Helloween licht hem minder. Luister maar eens naar het debuut van Pink Cream 69. Deris zingt daar veel gemakkelijker.

De Helloweenplaten met hem zijn alleen daarom al moelijke ondernemingen voor mij. De uitzondering heet Better Than Raw. Die plaat heeft zoveel energie en te gekke songs , dat zelfs Koos Alberts er niks verkeerd op had kunnen doen.

De rest van het materiaal kent zijn momenten, maar Helloween is al lang en breed voorbijgestreefd door acts als Rhapsody en Edguy. Ondanks het feit dat deze acts schatplichtig zijn aan Helloween.

avatar van Sebashuis
Ik vind Helloween een (erg) goede band. Die intro van de vorige plaat en het nummer daarna brrr wat goed!. Ik vind de huidige zanger het geweldig doen want Kiske kan me op het 1e gehoor niet zo boeien. voor de zomer had ik even het nodige via via binnengehaald want muziek met Distortion gitaren verkopen ze tegenwoordig niet meer bij mij in de buurt. Op vakantie in Duitsland heb ik de laatste 2 platen aangeschaft en ben eens goed gaan luisteren.

7 Sinners vind ik een gave plaat. In het begin kon alleen het einde en de start mij boeien. Nu kan hij zo mee van het begin tot het eind maar mindere nummers zijn aanwezig.

Edwynn schreef:

Ben het eens met Edwynn maar het stemgeluid van Deris kan mij juist wel boeien. Ik zal ooit wel eens aan de 1e platen toekomen om er achter te komen waarom die nou volgens vele zoveel invloed hadden maar nu niet. Op het moment vermaak ik mij beter met het nieuwe werk dan met het oude.

Ik vind het daarom ook jammer dat er naar mij idee bar weinig nieuwe werk word live gespeeld tegenwoordig. Een paar 7 Sinner nummertjes en voor de rest zit je alleen maar tussen de Future World, Stein, I'm Alive en noem het op .

Edwynn schreef:

het laatste album van Edguy is nou ook niet helemaal van dat je kunt zegge Wow! die gasten zijn wel goed, maar ik vond hun vroegere werk veel beter! en Rhapsody daar heb je wel een punt dat is gewoon een top band!

avatar van jasper1991
Tja, niveaudiscussie... Ik vind Edguy niet zoveel en Rhapsody fantastisch. Rhapsody vind ik trouwens niet echt in het straatje passen. Niet omdat ze Italiaans zijn, maar omdat ze een behoorlijk ander geluid hebben. Helloween heeft met Deris naar mijn mening ook een meesterwerkje afgeleverd in de vorm van The Dark Ride.

jasper1991 schreef:
Tja, niveaudiscussie... Ik vind Edguy niet zoveel en Rhapsody fantastisch. Rhapsody vind ik trouwens niet echt in het straatje passen. Niet omdat ze Italiaans zijn maar omdat ze een behoorlijk ander geluid hebben. Helloween heeft met Deris naar mijn mening ook een meesterwerkje afgeleverd in de vorm ja van The Dark Ride.

ja Rhapsody is meer melodisch dan power

avatar van Edwynn
Rhapsody is op en top Europese happy power metal. Met een heel eigen gezicht, maar in de kern ontsproten aan datgene dat Helloween vijfentwintig jaar geleden deed. Edguy is een heuse Helloweenkloon. Maar deze spruiten vind ik persoonlijk aangenamer om op te leggen dan de huidige Helloween.
Daarnaast blijf ik Andi Deris een enorm struikelblok vinden. Dat dat een smaakdingetje is, is mij volslagen duidelijk want zingen kan de man zeker. Het is gewoon zijn timbre dat me niet aanstaat. Helloweens muziek is niet in staat om mij daarover heen te tillen. Op Better Than Raw na. Die plaat is een energiebom van begin tot eind.

Edwynn schreef:
Ik kijk naar de hoes en zeg: "Hallo Vicious Rumors"

Over de muziek: daar begin ik pas aan als ik zeker weet dat Andi Deris weg is.

Je slaat de spijker op zn kop.

avatar van The_CrY
7 Sinners is gewoon een hele degelijke Helloween-plaat. Weinig verrassingen, geen echte klassiekers, maar gewoon heel degelijk en het luistert prima weg. De eerste twee nummers klinken overigens wel heel erg cheesy en goedkoop, die hadden van mij kunnen worden weggelaten, maar "World of Fantasy" en "If a Mountain Could Talk" zijn toch duidelijk voorbeelden dat Helloween het nog steeds kan.

avatar van lennert
7 Sinners is een prima album. Geen moment om me echt te ergeren, want zelfs bij een ogenschijnlijk matig nummer als Raise The Noise is de dwarsfluitsolo echt om van te smullen (en om om te lachen), maar er is een ding wat hierbij wel heel erg opvalt: Helloween heeft de ideale sound gevonden en begint zodoende voor het eerst echt heel erg veilig te klinken. Deze kritiek is ook positief op te vatten, maar ik geloof niet dat ik een album eerder heb gehoord van deze band dat zo 'prima' klonk.

Het logge Where The Sinners Go en Are You Metal? openen het album op leuke wijze, maar de echt goeie tracks zijn If A Mountain Could Talk, Long Live The King, You Stupid Mankind en de afsluiters Not Yet Today/Far In The Future. Dat het in mijn achterhoofd maar blijft knagen dat 7 Sinners tegelijkertijd een erg makkelijk en veilig album is, zal ik daar nog even vasthouden tot ik besloten heb of Straight Out Of Hell hierin meegaat of alsnog weer wat anders klinkt.

Voorlopige tussenstand:

3 keepers 2
4 time of the oath
5 7 sinners
6 better than raw

de rest van het ouvre vind ik om aan te luisteren maar niet geweldig en ik luister het toch al sinds 1989

avatar van RuudC
Ook hier blijft de score staan. 7 Sinners is een heerlijk album. Helloween gaat op vertrouwde voet verder, maar probeert hier en daar toch iets te moderniseren. Ik vind het allemaal best met fantastische songs als Where The Sinners Go en Are You Metal. Daarna neemt het wel een tandje terug. Een aantal songs hebben nog sterke momenten, maar verder valt het terug op prima uitgevoerde power metal. Mijn vier sterren zijn wel iets minder overtuigend dan voorheen.

Tussenstand:
1. The Dark Ride 5*