Bart Peeters - De Ideale Man (2010)

België
Pop / Folk
Label: EMI

1. De Ideale Man (2:35)
  2. Zelden of Nooit (3:04)
  3. In de Plooi (3:29)
  4. Een Echte Vrouw (4:10)
  5. Matongé (3:33)
  6. Rood in Parijs (3:11)
  7. Het Menselijke Brein (3:32)
  8. Vervaldag (3:09)
  9. Bovenste La (3:50)
  10. De Ondoordringbaarheid van Mortsel (3:34)
  11. Een Winnaar Is Veel Mooier (3:14)
  12. Terlenka (4:10)
  13. Hoe de Sterren Staan (3:49)
  14. Nachtwinkel (3:40)
  15. Hoeveel Ik van Je Hou [Live in Motormusic] * (3:28)
  16. Poolijs [Live op Sfinks met Murga Armada] * (4:12)
  17. Allemaal door Jou [Live op Sfinks met het Publiek] * (4:25)
  18. Onzen Blackie [Live in Rivierenhof met Onze Stagemanager] * (4:25)
  19. Slaapwals [Live op Sfinks met Saïdja Gallo] * (3:58)
  20. AAA [Live op Dranouter met Alles Erop en Eraan] * (3:21)
  21. Een Vriend Zien Huilen [Live in Rivierenhof op 25-06-09] * (4:52)
avatar van Justinx
Hier kijk ik erg naar uit! Het Menselijke Brein klinkt alvast geweldig.

Rain dog
IK ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe van Bart Peeters,vond zijn vorige tot nu toe z'n beste en dan bij voorsprong het nummertje "Zomerdagen",zalig gewoon....

avatar van Metalhead99
Eerste album van Bart Peeters dat ik hoorde. Best een leuk album met leuke teksten en catchy instrumentalen.

avatar van stef212
Wat een extreem belachelijk lage rating is me dat.

avatar van goldendream
stef212 schreef:
Wat een extreem belachelijk lage rating is me dat.

Volledig akkoord. Dit album verdient veel beter. Mooie songs, sterke (soms gevoelige, soms grappige) teksten, mix van stijlen alsof je reis door de wereld maakt. Ik vind dit zijn tweede beste soloalbum, met 'Slimmer dan de zanger' op 1, in zijn geheel sterker dan 'Het plaatje van' en 'De hemel in het klad'. 4 sterren.

MindRuler
Ik betreur nog steeds de dag dat Bart Peeters besliste om in het Nederlands te gaan zingen.
De man is zoveel beter in het Engels! Zijn tijd bij The Radios is dan ook zijn creatieve hoogtepunt.
Jammer genoeg liggen die al jaren achter ons.

avatar van goldendream
En zo verschillen meningen sterk, want The Radios waren gewoon leuk, solo Nederlandstalig mag hij zich echter meten met de groten zoals Raymond van het Groenewoud.

avatar van Diedier
Hmm .. nog geen een recensie voor deze sublieme plaat ?! Ik ben blij en vereerd dat ik de eerste mag zijn !

Bart Peeters, alles kan hij ! Acteren, presenteren .. maar ook super goed, zeg maar fantastische muziek maken ! Meestal denken men .. ahja, Den die komt met zene kop op tv.. en hij denkt dat hem daarom muziek kan maken .. zoals al zijn andere collega's die denken een gouden pad te vinden in de muziek industrie en even een singeltje uit te brengen om nog meer in the picture te staan ..

Ik zal bewijzen dat het zeker niet waar ! Bart peeters THE GOD van de belgische muziek industrie !

'De ideale man' is al zijn 4de cd .. En in mijn ogen de allerbeste !
Sommige artiesten beginnen met steengoede recensie's bij hun eerste cd's, maar bengelen gaande weg af naar onder ! Maar Bart and the gang blijven altijd op dezelfde lijn en proberen met elk album de lat hoger en hoger te leggen .. En dat hoor je ook aan de kwaliteit van dit album en de liefde en de passie die er is ingestoken !

Zoals ik al aanhaalde aan het begin van de recensie, dat hij alles kan ! Dat is ook .. hij schrijft zo goed als heel zijn tekst en muziek zelf en dat is iets wat nog weinige doen de dag van vandaag .. Natalia, geen slecht woord over ! Kan zingen, dat de haren recht op je arm gaan staan .. maar heeft nog nooit een tekst geschreven en kent geen noot .. absoluut niks mis mee .. maar ik vind dat je voor zo mans als Bart respect moet hebben .. dit zijn vakmannen, zij behoren tot de top in de belgische muziekindustrie !

En nu het album :

Wat onzettend opvalt is dat alle liedjes die erop staan, van het bijzonder hoog niveau zijn ,allemaal ! Vaak heb je op albums 4 sterke nummers en de andere 6 nummers is er bijgestoken omdat het album vol moest ! En hier merk je dat dat totaal niet is .. als je elk liedje apart hoort .. hoor je een top-geproduceerde track waar aangehamerd is tot de laatste snik !
De échte pareltjes in mijn ogen zijn : In de plooi - Menselijke brein - Vervaldag - Bovenste La - Nachtwinkel..

Ook is dit album ontzettend sterk live .. En deze band klinkt altijd zo zuiver en perfect live als op hun cd, en dit is vaak het omgekeerde bij optredens van Artiesten !

Niks als lof over deze mannen !

In mijn ogen de beste belgische artiest, die blijft op een hoog niveau, en zich constant heruitvind !

AMEN !

avatar van davy jones
Bart Peeters heeft iets gekunnen, wat nog geen enkele artiest hem heeft voorgedaan. Hij heeft mij bij mijn filmmuziek weggetrokken, en mij meegesleurd in de beste Nederlandstalige muziek die er te vinden is.
Zoals mijn voorhanger al terecht opmerkte, het is de beste Belgische artiest. Een zanger die niet alleen mooie melodieën kan neerpennen, maar ook nog eens teksten kan schrijven waarvan er een krop in je keel komt. Nummers geschreven over het alledaagse leven. Nummers die je bijblijven. Niets dan lof over deze prachtige cd. Een cd van één van de beste levende zangers.

avatar van rafke pafke
Eindelijk deze laatste plaat van Bart Peeters aangeschaft. Nu heb ik ze alle 4.

En hoewel ik ook een groot liefhebber ben van zijn muziek vind ik deze net ietsje minder dan zijn voorgangers. Mijn favorieten zijn nog altijd "het plaatje van..." en "slimmer dan de zanger".

Ik mis iets op deze plaat, de ontroering de ene keer, het knotsgekke speelplezier de andere keer...

Begrijp me niet verkeerd, ook dit album staat weer vol schitterende songs met Bart's geweldige teksten. Ik hou alleen net iets meer van zijn andere platen.