Happy Hardcore (1995)

12. Mindviper - Messiah 2000
  13. DJ Sim - Happy Organ
  14. Simon C - Fuck You
  15. T-Scanner - Trip to Heaven
  16. Toni Salmonelli - L.O.V.E.
  17. DJ Weirdo en DJ Sim - Go Get Busy
  30. Ultrasonic - Check Your Head
  31. The Prophet - Allrigth Now Here We Go [DJ Rob Mix]
  32. Soylent Green - Trip to Mekka
avatar van Onderhond
Nog geen haaien te bekennen hier, maar wel degelijk de eerste echte Happy Hardcore CD. Nog een soort van combinatie tussen echte rave en mellow dit, heel wat goeie herinneringen maw.

CD 1 begint met een live versie van "Dancing Together". Schattig en aandoenlijk, leuk melodietje en ditto voice sample. "Pump This Party" is minder schattig. Nogal saai stomper waar enkel het melodietje af en toe wat te bieden heeft. "Move Your Ass" is voor mij puur guilty pleasure. Hoe fout ook, ik blijf het geweldig vinden. "Mushrooms" is terug een pak minder boeiend. Oude techno in een hardcore jasje. Maar daarmee wel te sloom en saai. Beide werelden niet goed verenigd zeg maar. "The Future" is wel goed, echt lekker nummer zelfs. Typische Duitse rave, Lissat die trouwens met "Loops & Strings" een geweldige hit gehad heeft. Lekker trancy gedoe. Ook "Circulation" ligt in die trand, al klinkt het wel iets mellower. Geweldig trackje waar ik lekker warm van wordt. "Right To The Rhythm" is zo'n track waar latere HH CD vol van zou staan. Maar wel een mindere. Kan er niet zoveel mee, klinkt ook wat dof allemaal. "Feel The Music" is wel weer een toppertje. Geen echt goeie track, maar die oude Channel X sfeer zit er wel lekker in. "Back To Unity" is slecht, zo ook "What's That Spell". Flauwe, bijna Engelse hardcore (lees slechte mellow, Slipmat style). "Fly Fox" kruipt terug naar de echte rave. Prachtig nummer, heerlijke melodie en mooie basses. "Messiah 2000" is op zich wel cool, maar nogal een makkelijk trackje. Leuk melodietje, simpele opbouw. "Happy Organ" is een misser, "Fuck You" een wat mislukt mellow/hardcore hybride. Ook "Trip To Heaven" weet me niet echt te bekoren, "L.O.V.E." wel iets meer. Vooral dat omdat ik nog steeds een zwak heb voor highpitched voicesamples. Ieder zo z'n zwaktes .

"Go Get Busy" is een echte klassieker. Voel toch dat ik em daarom vooral nog leuk vind. Track is wel oké, maar heeft me nooit echt kunnen bekoren. "I Love You" is maar een matige track, zeker voor The Prophet, "Life Is Like A Dance" de volgende guilty pleasure. Dat voice sampletje ... . "I Need Your Lovin'" is een aardige mellow track, wel zeer commercieel. "Seeing Is Believing" is een matig rave trackje, "Puta Madre" een debiele hardcore track. "Six Days" dan weer zo'n vervelende Engelse hardcore track. "Forever Young" zullen de meesten wel kennen, mooie herinneringen aan deze track. Busritten naar school met oude walkmans en versleten cassettebandjes. Waar is de tijd. "Tomorrow" is nog een pak beter. Heerlijke trance/rave, prachtige melodieën en lekker bassy geluid. "Feeling" is net als "Go Get Busy" zo'n klassieker die ik vooral daarom apprecieer. Gelinkt met een zekere tijd, maar ook toen niet mijn ding. "You Are My Sunshine" is zelfs voor mij iets te erg. Niet happy, maar happy. Beetje te debiel. "Together Forever" is ook niet al te best, "Check Your Head" wel aardig. De Rob mix van "Allright Now Here We Go" klinkt ook best cool, wat moderner en frisser dan het origineel. Als afsluiter nog een echte rave track, zeer cool nummertje, typisch sfeertje en mooie herinneringen.

Kan wel 3.5* kwijt aan deze verzamelaar. Staan enkele zeer slechte dingen op, maar ook geweldige tracks en mooie dingen om aan terug te denken. De rest van de serie volgt

avatar van Safri
Ja, de nostalgie tilt dit album voor mij ook naar grote hoogten.

Ik ben het voor een groot deel met je eens Onderhond, behalve over je beoordeling van T-Scanner. Dit is voor mij het hoogtepunt van cd 1. Go get busy het hoogtepunt van cd 2.

avatar van gemaster

Inderdaad een guilty pleasure. De Engelse wctegeltjesteksten(It's nice to be important, but it's more important to be nice') met dat moddervette Duitse accent, heerlijk fout!

avatar van BoordAppel
gemaster schreef:

Brrr, dat heb ik altijd zo verschrikkelijk vreselijk gevonden. Die gasten maken nog steeds exact dezelfde muziek kwam ik achter toen ik pas geleden een clip op de box zag. Ongelofelijk dat ze nog steeds platen verkopen.

avatar van gemaster
Natuurlijk is het verschrikkelijk, maar bij dit nummer pakt het goed uit. De nummers die erna komen zijn over het algemeen gewoon regelrechte bagger.

avatar van BoordAppel
Ja maar ik vind het niet eens heerlijk fout. Ik vind het gewoon verschrikkelijk .

BoordAppel schreef:

Scooter is geweldig natuurlijk. Ze hebben later wel meer wc-tegeltjeswijsheden gebruikt in hun fantastische lyrics. Personal favourite is wel: The chase is better than the catch uit How much is the fish.

gemaster schreef:

Haipaa haipaaaaah!!!!!!!!

En dan is er ook nog die meesterlijke cover van Walking In Memphis....

avatar van Safri
Put on my raving shoes...

ik heb deze cd op een orgineelbandje

@onderhond Onderhond weet jij misschien uit welk nummer die voice sample uit L:O.V.E. komt? Of wie het zingt? Ben daar al jaren naar op zoek.. alvast bedankt