VHS Head - Trademark Ribbons of Gold (2010)

Electronic
Label: Skam

1. Ident (1:08)
  2. Sunset Everett (3:31)
  3. Trademark Ribbons of Gold (4:31)
  4. Gianasi (1:52)
  5. The Murder Cycles (4:43)
  6. Franco Zoom to Nowhere (5:31)
  7. Skyline (1:23)
  8. Brain Damaged (2:29)
  9. Set Pieces (2:36)
  10. Seen Enough? (4:11)
  11. Motions (1:31)
  12. DPP39 (3:05)
  13. Remote Control (5:15)
  14. Guinea Pig Film (2:54)
  15. Twitch of the Nerve (4:45)
  16. The Stuff (3:49)
  17. The Violent Breed (3:48)
  18. Red Lens Effect (2:09)
  19. Movies That Never Were (2:11)
  20. Heartbeat in the Brain (1:56)
Poa
Na jaren weer eens een vet album op Skam. VHS Head klinkt alsof er 3 tv-kanalen zijn (1 met volle, hiphopachtige beats; 1 met 'oude' muziek - discopop, jaren 80 gitaren etc, en 1 met wat vergeten documentaires, ruis en ander vaag spul) waarbij er continu heen en weer wordt gezapt.

Of: een licht geflipte Gescom met vleugjes Daft Punk en de vroegere BoC die licht in de verte af en toe doorklinkt.

Een gave knip/plak-warboel in ieder geval.

Poa
Na een paar keer luisteren blijkt het toch niet allemaal goud wat er blinkt. Tracks 6, 7, 8, 11, 12 en vooral 2 zijn erg sterk, maar verder valt het meeste een beetje weg in anonimiteit.

Er zijn zoveel goede ideeën op dit album, als dit beter samengevoegd zou zijn tot een nummertje of 10 was het waarschijnlijk een stuk beter uitgepakt.

avatar van John Doe
Perfect omschreven.
Een aantal verwijzingen naar cultfilms zitten in de titels. Net als de films heeft de muziek een pulp/b-film karakter. Het is een vrij smerig klinkende, vrolijk verknipte geluidsmoes.
Slechts enkele filmmakers is het naar mijn mening gelukt om iets echt sterks neer te zetten in deze scene, films als ''Pulp Fiction'', ''Braindead'' en ''Manchete'' vind ik super. Qua muziek AFX met zijn ''Analord'' compilatie. Zoiets knaps is hier niet gemaakt, maar het ligt verder bekeken toch in een van mijn favoriete straatjes (met terechte referenties als Gescom en BOC), daarin is het alleen niet het mooiste huis. Dit album heeft erg mooie stukken, maar is het niet helemaal. Er zijn echter veel mensen die meer van pulpig materiaal houden dan ik.
Liefhebbers van de oude BOC of de hedendaagse Bibio raad ik het aan eens op te zetten. Eventueel ook Legowelt liefhebbers.