Jonny Lang - Live at the Ryman (2009)

Blues
Label: Concord

1. One Person at a Time (4:01)
  2. Bump in the Road (3:49)
  3. Turn Around (5:28)
  4. Give Me Up Again (4:00)
  5. A Quitter Never Wins (6:55)
  6. Red Light (Band Intros) (1:43)
  7. Red Light (10:15)
  8. Don't Stop (For Anything) (5:56)
  9. Thankful (4:03)
  10. I Am (7:19)
  11. Breakin' Me (7:54)
  12. Lie to Me (5:36)
avatar van Ronald5150
De muziek van Jonny Lang is in de loop van de tijd verschoven van pure blues naar meer soul en gospel. Live echter is de basis voor de muziek van Lang nog steeds de blues. "Live at the Ryman" is een mooie verzameling liedjes, waaruit duidelijk de link met de blues hoorbaar is. De ene keer authentiek en pure blues zoals "A Quitter Never Wins" of "Lie to Me" en de andere keer is de bluesinvloed wat verder weg, maar nog altijd merkbaar. Lang en zijn band spelen intens en vol passie. Daarnaast gooit Lang zijn ziel en zaligheid in zijn bijzonder smaakvolle gitaarspel. Af en toe forceert hij zijn stem iets te veel, maar aan de andere kant is dat weer een voorbeeld van de emotie die Jonny Lang ten gehore brengt. "Live at the Ryman" is een meer dan prima liveplaat van een uiterst getalenteerde muzikant. In Amerika is hij groter dan groot en heeft hij de sterrenstatus van bijvoorbeeld een John Mayer. In Europa is Lang wat minder bekend en verdient hij eigenlijk beter. "Live at the Ryman" is een prima instapplaat en geeft een aardig inkijkje in het oeuvre en het talent van Jonny Lang.