The Daylights - The Daylights (2010)

1 stem

12. Digital Kiss
  13. Wins and Losses
  14. Happy [Full Version]
  15. Outro
Zo'n tien jaar terug kwam Coldplay opzetten en deden bandjes als Vega 4 of Saybia het ook erg goed bij mij. Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en zijn dit soort bandjes naar de achtergrond verdrongen door minder rechttoe rechtaan artiesten. Paradijsvogels als Antony of The Irrepressibles zwaaien nu de scepter en het is een zwierige bedoening geworden in huize aERo. Niks geen breed uitwaaiende stadionrock met emotionele snik.

The Daylights, met de broertjes Ran en Ricky Jackson plus drummer Svend Lerche, zijn op dat punt aardig wat jaartjes te laat kun je wel stellen want dit valt in de categorie Coldplay, U2, Saybia: een ietwat getergd klinkende zanger, makkelijk in het gehoor liggende rocksongs die behoorlijk veilig in de oren klinken. Ja, dat is toch echt hoe dit drietal klinkt. Doe daar de trendy baardgroei bij, hippe kleertjes en haardracht (zal vast nonchalant moeten zijn en totaal niet bedacht) en je hebt een bandje dat het best eens goed kan gaan doen bij een breed publiek. Youth (o.a. The Verve) produceerde dit titelloze album en geeft het een redelijk gelikt geluid met toch een ietwat ruw randje mee en hoppa, daar hebben we alle ingrediënten om dit album eens goed de grond in te trappen, eens lekker flink af te zeiken en te verketteren naar de laagste scores die maar te vinden zijn op musicmeter bodem.
Terecht? Je zou haast denken van wel. Eén Bono is immers genoeg, Chris Martin hebben we ook al dus moeten we er echt nog meer hebben? Zolang ze niet zo heel groot worden heb ik er eigenlijk niet zo veel moeite mee. Ik vond dit jaren geleden immers zeer plezierige rock en dat hoef ik niet helemaal van me af te schuiven. Eigenlijk heb ik het al een hele tijd niet meer gehoord en dan is het best wel aardig beluisterbaar. Dat ik er verder redelijk emotieloos onder blijf en dat ik het te onorigineel vind is iets waar niet veel aan te veranderen valt. Maar heel slecht? Mwoah. Ze zijn wat jaartjes te laat zoals ik al zei, maar misschien komt deze stijl weer helemaal terug. Snow Patrol doet het immers ook nog steeds goed bij een groot publiek en Coldplay mag dan wel niet meer zo populair zijn bij het gros van musicmeter-users..... er is vast nog wel ander publiek voor.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe dit verder zal gaan!

Voor liefhebbers van: U2, Coldplay, Saybia, Snow Patrol, Doves

Parlotones
Prachtig verhaal Eric luister nu van dit album Wins and Losses, maar ik ken Boy on the moon al een hele tijd, en die vind ik wel prachtig. Heb van Saybia ook enkele albums, maar al een tijdje niet meer gedraaid. Gr K Vos