Robert Long - Liefste, Mijn Liefste (1984)

Label: EMI

1. Liefste, M'n Liefste (2:44)
  2. Toen Hij Zei: "Schat...." (2:52)
  3. Zeven over Twaalf (3:05)
  4. Met een Perfect Gevoel (3:54)
  5. Flink Zijn (4:38)
  6. Jij Wou Mij Totaal (2:42)
  7. Afscheid (5:33)
  8. Kalverliefde (3:47)
  9. Thorbeckeplein (3:37)
  10. Je Bent Pas Zeventien (2:39)
  11. Als Je Ooit Weggaat (2:56)
  12. De Lente, de Lente (3:10)
  13. Waarom Huil Je Nou (3:33)
  14. Het Leven Was Lijden (2:40)
  15. Jij en Ik (6:03)
avatar van Madjack71
Een mooie verzamelaar met een goede greep uit zijn beste liedjes. Wel misschien een beetje zwaar op de hand in zijn geheel, maar misschien heeft dat ook te maken met het centrale onderwerp van deze compilatie. Gezien het feit idd. dat het veelal om de liefste, m'n liefste gaat en alles wat daar om heen kan hangen.

avatar van B.Robertson
Ik heb 'm vroeger ook eens besteld van marktplaats, maar schiet er eigenlijk weinig mee op omdat ik de albums waar het van af komt ook wel heb. Er staat niet toevallig even een livenummer tussen. Het zal de eerste verzamel-CD van Robert Long wel geweest ziin.
De samenstelling van Liefste, Mijn Liefste is zo gek nog niet, er zit toch wat meer samenhang in dan de compilaties Goud op Zilver en Liedjes uit de Krullentijd. Numers als Zeven over Twaalf, Als Je Ooit Weggaat en Jij en Ik zijn wel lekker zwaar op de hand.

Jammer dat deze man zo weinig voorbij komt in de media en op de radio. Wat mij betreft één van de aller grootste in de Nederlandse muziekscene.

Nummers als Kalverliefde, Waarom huil je nou, Levenslang, Pa etc. staan op eenzame hoogte.

Op vakantie met het gezin draaide ik een keer 'Als je ooit weggaat' in de auto. Onze tienerdochter kon niet meer stoppen met huilen. Dat is muziek.