Rowwen Hèze - Zilver (2010)

Roots / Pop
Label: RHAM

1. Wakker Wère (5:08)
  2. Niks, Stront Niks (3:59)
  3. De Brug (4:47)
  4. De Peel in Brand (4:09)
  5. De Toet (3:30)
  6. America Dat Stiet (5:17)
  7. Wakker Vur de Wekker (3:40)
  8. Mier, Steeds Mier (4:14)
  9. Megje van Vermeer (4:08)
  10. Zilverstroat (3:39)
  11. D'n Bal (3:47)
  12. America (5:20)
avatar van Metalhead99
Nice! Een nieuwe Rowwen Hèze! Het is alweer vier jaar geleden sinds hun laatste cd. Ik ben benieuwd!

avatar van Dexter
De eerste zes nummers komen van RH's eerste album uit 1987, de laatste zes nummers is nieuw materiaal gebaseerd op de oude nummers.

Meer over Zilver

Voorproefjes:
Wakker vur de wekker
America dat stiet (1987)
America (2010)

De nieuwe nummers vallen me enigzins tegen.
Na het werkelijk fenomenale Rodus & Lucius, die helemaal grijs gedraaid is, had ik ietsje meer verwacht.

Maar, de oude nummers maken veel goed.
Ben lang opzoek geweest naar hun eerste werk, dat in eigen beheer is uitgebracht.
Totdat ik erachter kwam dat het nergens meer te krijgen was.
Sommige van die allereerste Rowwen Hèze nummers zijn in een moderner jasje terug te vinden op andere albums, maar de versies op Zilver zijn de versies zoals ze waren.

Vooral bij De Peel in brand was ik aangenaam verrast, heel mooi!
De Toet vind ik in hoger tempo, zoals op het live-album "In de wei" (het enige andere RH album waarop dit nummer is te vinden) beter te pruimen dan de originele versie op Zilver.

Toelichting:

-Wakker Wère is in een moderner jasje te vinden op Water, Lucht en Liefde
-De Brug op Station America
-De Peel in brand op Boem

Felicitaties via pm naar Rowwen Heze verstuurd.

avatar van Bartjeking
Voor mij is het ook een beetje teleurstellend. Ik snak eigenlijk naar een volledig nieuw album van Rowwen Heze. Voor mij is dit misschien wel de beste band van ons land, maar Jack Poels is wel erg zuinig met de pen (in ieder geval voor Rowwen Heze). Dus ook op dit album vinden we weer een verzameling oude liedjes, wat dus eigenlijk nummero 4 is in zes jaar.

Leuk voor de fans om de oude klassiekers in een ander jasje te horen, maar naast het prachtige Megje van Vermeer een klein tikkeltje teleurstellend. Rowwen Heze scoort bij mij steevast tussen de 4* en 5*; nu houd ik het op een krappe voldoende en zet nog maar eens Rodus & Lucius op