Klaus Voormann - Voormann & Friends: A Sideman's Journey (2009)

Duitsland
Label: Mercury

1. I'm in Love Again (1:57)

met Paul McCartney

2. Blue Suede Shoes (3:02)

met Don Preston

3. All Things Must Pass (3:02)

met Yusuf Islam

4. Have You Seen My Baby (Hold On) (5:07)

met John Fohl

5. My Sweet Lord (3:26)

met Bonnie Bramlett

6. Mighty Quinn (3:08)

met The Manfreds

7. Short People (3:05)

met Don Preston

8. The Day the World Gets Round (2:50)

met Yusuf Islam

9. So Far (3:33)

met Bonnie Bramlett

10. You're Sixteen (2:36)

met Max Buskohl

11. Such a Night (5:50)

met Dr. John

avatar van Poles Apart
Best een leuke en onderhoudende plaat van Klaus Voormann die in 2008 z'n 70e verjaardag vierde en een idee van z'n vrouw opvolgde om een aantal van z'n oude vrienden op te zoeken om samen nog eens wat muziek te maken.

Het heeft geresulteerd in een gemoedelijk, vriendelijk en ontspannen album, met geïnspireerde en soms verrassende versies van bekende nummers, niet meer en niet minder.

Ze worden niet vermeld, maar ook Van Dyke Parks (piano) en Ringo Starr (drums) doen mee op "You're Sixteen", Ringo is ook te horen op "I'm In Love Again".

Hier is een aardig clipje te vinden van de verschillende sessies en ontmoetingen.

avatar van devel-hunt
Wel een bijzondere plaat dit debuut van de 70 jarige Klaus Voormann, of zoals George Harrison tijdens the concert for Bangla desh Voormann aankondigde met de woorden: Many people heard about him but they never seen him. Al Beatles vriend sinds hun tijd in Hamburg. Speelde op veel solo platen en ontwierp de hoes van Revolver, en de bedenker van de Duitse band trio.
The day the world gets round door Yussuf alias Cat Stevens is toch wel één van de hoogtepunten van deze bijzondere plaat.

YouTube - Yusuf Islam & Klaus - The Day The World Gets Round *New Song 4 GAZA*

Stijn_Slayer
Interessant, is deze nog (goed) verkrijgbaar?

avatar van Poles Apart
Stijn_Slayer schreef:
Interessant, is deze nog (goed) verkrijgbaar?

In een normale platenzaak ben ik hem nog niet tegengekomen, maar online is de plaat overal te vinden.

Stijn_Slayer
Ah ja, ik zie het. Wel duur zeg.

avatar van Von Helsing
€ 20 bij bol.com valt wel mee, toch? Tenzij je de speciale editie wilt hebben, die is inderdaad € 195....

Stijn_Slayer
20 euro voor één cd vind ik bespottelijk. Goedkoper dan €15,- zie ik 'm nog niet, dat gaat 'm niet worden dan...

avatar van Ducoz
De LTD versie is nu 9 euro bij CDwow

WOW HD Nederland - wowhd.nl