Maserati - Pyramid of the Sun (2010)

Rock / Electronic
Label: Temporary Residence

1. Who Can Find the Beast? (2:32)
  2. Pyramid of the Sun (4:35)
  3. We Got the System to Fight the System (4:13)
  4. They'll No More Suffer from Thirst (4:52)
  5. Ruins (2:53)
  6. They'll No More Suffer from Hunger (6:25)
  7. Oaxaca (8:11)
  8. Bye M'Friend, Goodbye (6:37)
avatar van jurado
Vol verwachting klopt mijn hart.
Dit moet de plaat van het jaar gaan worden voor mij.
Wat ik aan samples heb gehoord klinkt fantastisch .Met de laatste opnamen van de onlangs overleden superdrummer Jerry Fuchs.

khonnor
Klopt het label wel? Is in Europa uitgegeven op Golden Antenna records?

Moeilijke keuze ook wat het vinyl betreft:
- Europese versie heeft een coole die-cut cover, en komt voor de eerste 100 exemplaren op geel vinyl
- Amerikaanse versie heeft die knappe cover dan weer niet maar komt voor de eerste 500 exemplaren wel op een mengeling van grijs en fuchsia vinyl

mmmm, choices choices

avatar van jurado
Ik heb de Amerikaanse in de pre-order , misschien toch ook maar achter de Europese aan dan.

khonnor
soites, muziek zal wel dezelfde zijn op beide versie zekerst

toch voor de europese versie gegaan. die quasi handgemaakte die-cut cover ziet er toch wel zeer cool uit. hopelijk heb ik nog een exemplaar van het gele vinyl vastgekregen

en in elk geval heel stoked over deze release. vorige was al een parel, en obv de snippets en tracks die al te beluisteren zijn wordt deze alleen maar beter

avatar van jurado
In maart komen ze naar Europa , gaat dat zien.
Op drums komt vriend A.E. Paterra van Zombi mee doen.

Ik ken van hun alleen nog Inventions, maar als deze van dezelfde kwaliteit is wordt het zeker een topplaatje.

avatar van jurado
De nieuwe plaat in de maak :

Deel I

en

Deel II

avatar van Paap_Floyd
Geen enkel bericht over de muziek zelf. Wat is dit?

avatar van snarf349
Monoliths is een goed nummer. Kun je van dit album niet zeggen, emotieloos, raakt me voor geen meter.

avatar van jurado
Ik word er blij van. Lekkere uptempo , psychedelische krautrocknummers in een "dance" jasje.

In maart spelen de jongens in W2 Den Bosch!

avatar van vantagepoint
Zeer uptempo, geen enkel saai moment op het album. Ja en Jurado jouw beschrijving vind ik wel passend, maar er zitten ook zelfs nog andere invloeden precies in. Het elektronische lijkt mij soms wel wat techno achtig te gaan. Ben wel serieus geschrokken van de kwaliteit van de nummers en de opbouw van de plaat! Aanrader toch wel! 4,5 sterren zeker verdiend!