Relax - Odeur de Clochard (2005)

Label: Universal

1. Bienvenue (1:18)
  2. Hypnatic (3:52)
  3. Mr. Review (2:57)
  4. No Sunrise (4:11)
  5. Saint Alcohol (3:34)
  6. 2-Gether (3:43)
  7. 1930 the Festivities (3:09)
  8. Mr. Sleeves (3:42)
  9. Dream On (4:32)
  10. Imagine Your Mom Dies (3:52)
  11. Ye Push Me (3:21)
  12. H.I.P.H.O.P. (3:12)
  13. Whut the F#$k (3:31)
  14. U&Eye (3:38)
avatar van Jordy
Muzikaal is het hier en daar best leuk, maar die vervelende gast met z'n irrantie stijl en kinderrijmpjes verpesten de boel voor me.

geweldige plaat, de songs zijn veel leuker dan die van het live-album. een heerlijke parodie op het genre.

avatar van Jordy
mindflight schreef:
een heerlijke parodie op het genre.

huh? die mag je even uitleggen

nou ja een lied met de titel 'h.i.p.h.o.p.' verklaard al een hoop..?
en luister naar de teksten!

overigens is 'parodie' misschien het verkeerde woord.. laten we zeggen een 'knip-oog' naar het genre.

Ze maken gewoon poppy hiphop. Zo beoordelend, denk ik dat hun plaat wel geslaagd is. Neemt niet weg dat hun sound misschien te veel BEP is, zoals hun vorige werk te veel The Roots wilde zijn.

Wat is BEP?

avatar van BoordAppel
Black Eyed Peas.

avatar van Reijersen
Dit is een plaat die ik vaak draai. Heerlijk vrolijk hiphop met allerhande stijlen toegevoegd, beetje reggae hier, btje jazz daar. Super cd. Vooral live een hele beleving.

avatar van Vizzle
zag ze live in de Mezz! De reputatie die ze hebben maken ze meer dan waar!!! Respect!

mindflight schreef:
nou ja een lied met de titel 'h.i.p.h.o.p.' verklaard al een hoop..?
en luister naar de teksten!

En dan vooral naar het nummer Mr. Review.

Over de vergelijking met BEP. NO WAY!!!! En vooral gelukkig niet, want de Black Eyed Peas zijn zwaar afgezakt. Dit is vele malen beter, en ze hebben nergens zulke vervelende zangeres-stemmetjes als BEP. Daarnaast is Relax ook kwalitatief veel beter, deze jongens doen gewoon wat ze willen en hebben zeer weinig met commercieel succes.

Relax
Gaaf ik heb een album gemaakt zonder dat ik het wist...
Oh nee wacht dit ben ik niet.

sxesven
Degelijk plaatje, maar rammelt te veel om echt goed te zijn. Desalniettemin, kent de nodige uitschieters die een luisterbeurt zeker waard zijn: What the F##k (!), Saint Alcohol en 1930 maken zeker wat indruk. Overigens zijn deze tracks vooral live uitstekend. 3*, vooral vanwege het geniale What the F##k.

Ja, leuk bandje Maar toch mis ik íets.

avatar van Reijersen
Men neme een schuitje hip-hop hier, een scheutje jazz daar, nog een beetje rock en bigband erbij en voila, daar is het eerste studio-album van Relax.

avatar van Discoverme
Helaas is het eerste album (Live) veel en veel beter, maar dat kan te maken hebben met het feit dat ze Live ook gewoon zooo goed zijn. Ze knallen werkelijk het podium af. Zeer talentvolle band.

Op dit album is vooral Hypnatic erg grappig
2 gether is erg...'relaxed'
1930 the Festivities is lekker jazzu
En No sunrise blijft ook wel erg lekker met Bo-rush...
Maar.. volgende keer weer liever live...dit klinkt net iets te tam

Relax
Waar kan ik dit album 'krijgen' ?

avatar van auto pilot
In de winkel. Anders zijn er ook nog wel online winkels als Bol.com, nlstore.nl

avatar van linn
Erg gezellige muziek, waar ik nou echt vrolijk van word! Ik heb ze vorig jaar 2 keer live gezien en dat was simpelweg geweldig! Ook een heel leuke sfeer

avatar van Edjo
Ook eerst live gezien op het bevrijdingsfestival. Daar vond ik ze zo goed, dat ik snel het album gekocht heb. Steeds als ik het nu hoor, denk ik terug aan dat optreden. Voor mij kan het dus niet meer stuk.

Geweldig album, ben zelf in 2005 (geloof ik) naar Jamie Cullum geweest in de Heineken MusicHall, Relax deed het voorprogramma een uurtje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer heb genoten van het voorprogramma dan de eigenlijke voorstelling van Jamie, live waren ze echt nog veel beter dan op deze cd. Gewoon top muziek, wacht met smart op het volgende album

avatar van Ali Chemicali
De zoon van mijn ex-mentor is Burdell

Muziek vind ik weinig vernieuwend, en niet alles uit het genre halend wat erin zit..

Ik prefereer dan toch Pete Philly, of FunkAbilities

avatar van Reijersen
Eerste studioalbum van Relax stelt zeker niet teleur. Dit mede omdat hij ook niet zolang duurt. Nog wat meer of langere nummers en dan had het weleens eentonig kunnen worden, maar nu hebben ze dat goed aangepakt. Vooral live een beleving.

4 sterren.

avatar van discipline
nadat ik ze live heb gezien heb ik meteen dit album gekocht bij het concert toen ik de cd had opgezet vond ik het toch minder live zijn ze 1000x beter wat een vette live band!