Alice - Park Hotel (1986)

Italië
Label: EMI

1. Il Senso Dei Desideri (4:12)
  2. Viali Di Solitudine (4:04)
  3. Conoscersi (3:16)
  4. Città Chiusa (4:21)
  5. Nuvole Rosse (4:00)
  6. Luci Lontane (5:13)
  7. Nomadi (4:35)
  8. Volo Di Notte (5:04)
  9. Segni Nel Cielo (4:04)
avatar van Roxy6
Alice heeft met dit album een enorme groeispurt doorgemaakt.

Muzikaal is het bijna onvergelijkbaar met het vorige synthesizer gestuurde album.
Ze heeft een keur aan internationale grote namen om zich heen verzameld en heeft grondig aan dit wonderschone album gewerkt.

Enkele nummers verdienen meerdere luistermomenten om langzaam hun volle schoonheid te laten horen.
Nomadi is een compositie van Franco Battiato, de versie van Alice is echter persoonlijk en geweldig!

Hoogtepunt voor mij is het bijzonder tijdloze en theatrale Luci Lontane, wat op gehoor Gregoriaanse invloeden lijkt te hebben. Het refrein met imposant orgel is echt smashing.

Een album wat nooit verveeld en de tand des tijds ruimschoots heeft doorstaan.

Elk jaar als ik naar een land op vakantie ga luister ik een stuk meer naar albums uit het betreffende land.

Dit jaar was het weer eens Italië. In voorgaande jaren heb ik al veel ontdekt hierdoor en dit jaar niet anders. Daar komt de winst op het Songfestival en WK voetbal bij en ik kan spreken van echt Italië jaar waarin ik niet alleen nieuwe artiesten leerde kennen, maar ook teruggreep op oude platen zoals van Matia Bazar. Franco Battiato en Alice.

Het kan ook niet anders, daar Alice & Battiato met I Treni di Tozeur het mooiste Songfestival nummer ooit hebben uitgebracht. Die stemmen! Maar ook los van elkaar klinkt dat schitterend zoals op Park Hotel.

Zwoel, warm en tijdloos.... ik kan er niet meer dan dat over zeggen. Absoluut een schitterend album!

avatar van Donder
Luci Lontane en Nomadi zijn inderdaad schitterende nummers. Na dit album ben ik afgehaakt, Nuvole vond ik nog mooi maar het vernieuwende/experimentele op de volgende platen had voor mij niet gehoeven.