Frank Zappa - Baby Snakes (1983)

Rock / Score
Label: Barking Pumpkin

1. Intro Rap * (0:38)
  2. Baby Snakes (1:45)
  3. Titties 'N' Beer (6:13)
  4. The Black Page #2 (2:51)
  5. Jones Crusher (2:54)
  6. Disco Boy (3:51)
  7. Dinah-Moe Humm (6:37)
  8. Punky's Whips (11:29)
Vaag ventje ook zeker niet mijn smaak, maar je kan zien dat hij lol in zijn werk hebt en dat is ook belangrijk.

avatar van platedraaier
Vaag ventje

Dat is het probleem met Zappa. De meeste mensen kennen hem als die maffe man met die maffe muziek, maar hebben er nooit echt naar geluisterd.
Dit is een erg leuk album. Nummers als Dina Moe Hum en Titties `n beer zijn klassiekers.
Met een glansrol voor `de band`. Wat een kanjers van muzikanten.
o.a. Terrio Bozzio, 1 van de beste drummers die rondlopen op deze aardkloot.

avatar van Reinbo
Gelijknamige film is geweldig. Aanrader voor elke Zappafan.

Joy
vaag? als zappa iets niet is is het wel vaag

iemand die zo perfectionisctisch is en zoveel lagen in zijn muziek aanbrengt, nee, das niet vaag te noemen

persoonlijk denk ik dat iedereen zappa kan leren waarderen mits je het een kans geeft

joy

avatar van Reinbo
Gisteren de film nog eens gezien. Wat me opviel is dat het lijkt alsof er een idiote band op het podium staat die het vooral moeten hebben van hun gekke act, maar dat ze ondertussen schijnbaar achteloos de meest complexe muziek in super hoog tempo spelen.

Als je er iets dieper over nadenkt, zitten ze eigenlijk allemal in een soort van transe die je ook wel ziet bij concert pianisten en andere solisten. (Vervrongen bekken trekkend) Alleen laat Zappa's muziek veel ruimte voor idiote comedy.

"t is ook moeilijk te bedenken dat iemand die zo relex is op het podium als Zappa en het publiek allemaal gekke dingen laat doen aan de andere kant een complete perfectionist is die zijn band compleet drilde en afbeulde met ellen lange repetities.

Davez
Wat een idioot album met heerlijke teksten haha!

Op Bongo fury of apostrophe hoorke ik al gekke dingen maar dit slaat echt alles.

Tussen alle gekheid door hoor je dan nog melodie zitten ook in bijvoorbeeld disco boy. Het laatste nummer met een (alweer) schitterende gitaarsolo is wel de kers op de taart. Topplaat!

Ik zou hier wel beelden van willen zien, kan je ze zien in de film zelf?

EVANSHEWSON
Reinbo schreef:
Gelijknamige film is geweldig. Aanrader voor elke Zappafan.

Ik heb hem, jawel. Zowel hilarisch als erg onderhoudend.

Zoals de plaat zelf ook. Vooral Dinah-Moe Humm en uiteraard het kompleet geschifte Titties"n Beer, formidabel die tekst, je ligt gewoon in een deuk!

4.5 ster voor dit klassiek Zappa album.

****1/2

avatar van Reinbo
Dit blijft voor mij de beste concertregistratie ooit. Film duurt mety z'n 163 minuten een stuk langer dan de cd. Worden ook veel meer nummers gespeeld. Punky whips is een hoogtepunt, maar daar mee doe ik de andere nummers te kort want het is eigenlijk een aaneenschakeling van bijzondere hoogtepunten. Zappa op z'n best!

Heerlijk album. Ik had eigenlijk wel liever een ander nummer gehad dan weer de studio-versie van Baby Snakes, maar over het algemeen luistert dit heerlijk weg! De film is ook een must-see!!

I WAS SIGNED WITH WARNER BROTHERS FOR EIGHT FUCKIN' YEARS!!!

avatar van Reinbo
Hebben jullie ook allemaal de film gezien? Nog een paar stemmen en hij staat bij Moviemeter boven in de tip 150.

avatar van Reinbo
Ik heb de film op MoMe in de pakketservice gestopt, dus wie geïnteresseerd is: http://www.moviemeter.nl/forum/14/7594/

avatar van Reinbo
Eigenlijk best wel brilliante cover dit....

Reinbo schreef:

Heb 'm maar eens een zetje gegeven.

Reinbo schreef:
Eigenlijk best wel brilliante cover dit....

Het is een foto van de originele picure disc, die volgens mij gelimiteerd was. Goud geld waard, denk ik.
De cd-cover ziet er anders uit met de titel vooraan en de foto in het grijs binnenin.
De foto op de achterkant met de slangen vind ik ook zeer gaaf!

avatar van Reinbo
Dezelfde afbeelding staat ook op de dvd cover en de officiele poster van de film.

avatar van dj maus
Mijn eerste kennismaking met de man, ergens eind jaren 80. Een jaar of 14 zal ik zijn geweest. Tikkeltje puberaal, zowel deze plaat als ondergetekende op dat moment. Meteen een geweldige match, dus.

De tweede plaat die ik bij de bieb zou lenen, was Uncle Meat. Die had iets langer nodig.

avatar van dj maus
Deze versie van Titties 'n' Beer vind ik overigens beduidend beter, vloeiender (met name het geïmproviseerde deel) dan de versie op Zappa In New York.

avatar van Reinbo
Kan iedereen van harte de dvd aanraden. Misschien wel de beste concertregistratie ooit! In ieder geval de mafste.

avatar van Justus18
Weliswaar een leuk plaatje, maar na herhaaldelijk afluisteren voegt het wat mij betreft te weinig aan het oeuvre toe.

avatar van Reinbo
Je moet ook eigenlijk gewoon de film kijken, die is 100% briljant!

dj maus schreef:

Ik geloof verder dat Reinbo wil duidelijk maken dat ik ook de film moet zien, ik zal 'm meteen even opzoeken.

Deze 'soundtrack' is al helemaal geweldig, maar wel wat aan de korte kant. Zitten in de film dezelfde uitvoeringen plus extra nummers?

avatar van Ataloona
Ja volgens mij zo rond de 160 min dus er staan wel een paar extra nummers op. En een geweldige soundtrack maar al is dit meer sound & vision, dus ik zou de dvd maar eens bekijken Stijn!

avatar van Stalin
Stijn_Slayer schreef:

Bij deze alvast wat voorproefjes in de vorm van clips uit Baby Snakes op Youtube (zolang ze er nog op staan natuurlijk...):

Dinah Moe Humm
Flakes (Studio Rehearsal)
Pound For A Brown
Terry Bozzio Solo (alleen in zijn onderbroek !)
San Berdino
Titties & Beer
Muffin Man
Black Napkins

Veel plezier ermee

avatar van houbifilm
Fantastische plaat, maar...
Zoals eerder vermeld: "Alle lof gaat echter naar de gelijknamige DVD"
Wat Zappa in deze geniale film toont... nou moe... ik kan er -'na al die jaren'- nog steeds geen woorden voor vinden.

avatar van Stalin
houbifilm schreef:

Gelukkig zegt een foto meer dan duizend woorden...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“Oh Punky!”

Luister je naar dit kort album met zijn vijfendertig minuten of bekijk je de film met zijn honderdzesenzestig / negentig minuten? Meer info op de Wiki. De film had ik vorige week al gevonden op Youtube en zou wel eens volgen op een luie zondag maar hij is eraf gehaald door de Zappa Familly Trust, nu beperk ik me tot deze korte soundtrack.

Een kort intro tussen Frank Zappa en Warren Cuccurullo trapt dit album af en wat kun je in godsnaam verkeerd vinden aan de “tracklist”, hoe kort dan ook. Weinig verrassend, zelfs iets voorspelbaar maar het bederft mijn pret niet. Het zijn allemaal overbekende Zappa klassiekers. Het toont voor mij ook de sterkte van de beste man: het optreden! In Dinah-Moe Humm is zijn er stukjes Sunshine of Your Love van Cream te horen. Punky’s Whips vind ik hier geweldig want Frank Zappa schudt een heerlijke gitaarsolo uit zijn mouw.

Er zijn betere introducties tot zijn oeuvre, als ik zo boud mag zijn: ik zal iemand altijd aanraden met de YCDTOSA-reeks te beginnen of de live-albums. Daar komen zijn kwaliteiten nog beter uit de verf.