Brisa Roché - All Right Now (2010)

Label: Discograph

11. Like a Cure
  12. Mile Stride
  13. Get Down
  14. You’re Wrong
Brisa Roché is een Amerikaanse, die een lange tijd in Frankrijk heeft gewoond. Vandaar dat ze daar redelijk bekend is en haar platen ook flink gerecenseerd worden.

Brisa Roché is een dochter van een hippiestel, dat snel gescheiden is. Met moeder en stiefvader zwerft Brisa rond in een oude camper, waar muziek altijd aanwezig is. Toch besluit ze als tiener naar haar vader te gaan en als hij komt te overlijden vertrekt ze als 18 jarige naar Parijs. Als straatmuzikant probeert ze het hoofd boven water te houden, vaak is ze te vinden bij de metro's.
Daar wordt ze opgemerkt door iemand van de platenmaatschappij en krijgt ze een platencontract. Aangezien haar eerste platen nogal jazzy waren, komt ze zelfs bij Blue Note terecht.
Maar bij dit 4e album is ze daar vrijwillig vertrokken, omdat ze haar koers wil verleggen, meer rock gericht met een echte band.
'All Right Now' is dus een rockplaat met duidelijk invloeden van de jaren 70 en 80, maar ook van bijvoorbeeld een J.P. Harvey.
De nummers zijn allemaal redelijk kort en puntig, de band speelt strak. Als ik de recensenten mag geloven horen ze wel iets terug van Blondy, van Patti Smith, Pretenders maar ook Bjork wordt genoemd.
De muziek is zeker niet verkeerd, er zitten leuke nummers tussen, maar ik kan nu ook niet zeggen dat ik het ook geweldig vind.
Dit album is trouwens opgenomen in de Verenigde Staten, waarnaar Brisa Roché weer terugkeerde en platen maken.
Niet slecht, door de korte nummers nogal wat afwisseling, soms zelfs een beetje hippie achtige 70 sound, maar ook weer niet geweldig.