menu

Kitaro - Sacred Journey of Ku-Kai, Volume 4 (2010)

mijn stem
geen stemmen

Japan
Electronic
Label: Domo

  1. Lotus Mountain (9:02)
  2. Yakushi (8:30)
  3. Magic Seeds (8:37)
  4. Reflection of Water (7:05)
  5. South Wind (5:28)
  6. Circle Pray (7:14)
  7. Requiem (7:44)
  8. Ritual Winds (4:17)
totale tijdsduur: 57:57
zoeken in:
yorgos.dalman
Naast het eerste deel is dit veruit de beste in de reeks.

Exotisch, gelaagd en contemplatief - precies zoals je al enkele decennia van Kitaro mag verwachten. Maar zoals ik al schreef bij het eerste deel, komt Kitaro met deze Ku-Kai reeks sterk terug na een hele reeks wat meer 'westers' klinkende albums.

Dit gaat diep -het is haast 'scheppende' muziek te noemen- en dit mooie vierde deel geeft hoop voor wat betreft eventuele volgende albums.

yorgos.dalman
Een jaar en een dag na mijn vorige bericht kan ik alleen maar concluderen dat zo'n wonderlijk album is dat met het verstrijken van de vergankelijke tijd alleen maar mooier wordt...

avatar van Broem
Aha, Kitaro. De grootmeester van subtiele, indrukwekkende en soms bombastische muziek. Heb nog aardig wat in mijn platen en cd kast staan van hem. Ken zijn laatste albums niet. Mss toch weer eens verandering in brengen.

yorgos.dalman
Ik vind 'bombastisch' niet van toepassing op deze wonderlijke, ingetogen Ku-Kai serie. Blijft over 'subtiel' en 'indrukwekkend'...

avatar van Broem
Let op de nuancering 'soms' en de zin 'ken zijn laatste albums niet'... Blijft overeind dat ik dit album dus niet ken en het daar wellicht niet op van toepassing. Slaat dus vooral op het oudere werk. Kojiki hakt er zo nu en dan (soms) behoorlijk in. Ga op zoek naar de subtiele en ingetogen Ku-Kai serie. Ben benieuwd.

yorgos.dalman
Let op de nuancering 'soms' en de zin 'ken zijn laatste albums niet'...

Had ik ook al helemaal begrepen. Het was meer mijn manier om jou deze serie aan te raden...

avatar van Broem
Thanx

Gast
geplaatst: vandaag om 20:17 uur

geplaatst: vandaag om 20:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.