anbb - Mimikry (2010)

Label: Raster-Noton

1. Fall (10:04)
  2. Once Again (5:23)
  3. One (2:55)
  4. Ret Marut Handshake (6:10)
  5. Bernsteinzimmer [Long Version] (4:52)
  6. I Wish I Was a Mole in the Ground - Extended (4:02)
  7. Mimikry (5:02)
  8. Berghain (4:19)
  9. Wust (6:09)
  10. Katze (3:45)
avatar van Wickerman
Al te bestellen op de website van raster-noton, voor een schappelijke prijs en geen verzendkosten. Tevens kan het album dan direct gedownload worden en ik moet zeggen dat het weer goed klinkt. Iets experimenteler nog dat de eerder verschenen EP. Interessante plaat.

avatar van essence
Inderdaad, interessante plaat.
En ik moet tevens toegeven dat Duits, niettegenstaande ik er niet zo veel van begrijp, de beste taal blijft om te declameren in de stijl zoals Blixa Bargeld dat doet.

Heel interessante muziek, die stemkunstenaar Blixa nog meer tot zijn recht doet komen dan de veel Neubauten-nummers (maar goed, die hebben dan ook nog veel meer te bieden dan enkel zijn stem). Op plaat werkt het wel net iets minder straf dan live, waar Blixa lustig improviseert en experimenteert met effectjes en voortdurend met zichzelf communiceert.

Voor de liefhebbers is er trouwens in maart een concert in de AB in Brussel - stom genoeg zit ik dan nog in Duitsland

avatar van Wickerman
Jammer genoeg nog steeds geen Nederlands concert, misschien dan toch maar naar Brussel?

Echt een aanrader, ik heb ze vorig jaar in Brussel gezien en was een unieke belevenis - niet in het minst omdat Blixa haast moederziel alleen op het podium stond (Alva Noto stond wat opzij), met enkel een microotje voor zich, en ik op de eerste rij op anderhalve meter van hem

avatar van Wickerman
Ik schroef toch een halve ster terug. Het is een interessante plaat, met goede teksten van Bargeld, maar de electronische drukte zorgt ervoor dat deze plaat door mij snel weer wordt afgezet.