menu

Søren Huss - Troen & Ingen (2010)

mijn stem
4,08 (31)
31 stemmen

Denemarken
Pop / Rock
Label: Universal

 1. Som Mejslet I Massiv Granit (3:59)
 2. Velkommen Hjem (4:09)
 3. Du Er (3:35)
 4. Fra Tanke Til... (3:44)
 5. ... Hvorfor? (3:50)
 6. Svigt (4:23)
 7. Jeg Finder Vej (3:57)
 8. Intet Er, Intet Bliver (3:45)
 9. Et Hav Af Udstrakte Hænder (4:19)
 10. Troen Og Ingen (3:33)
 11. Tak for Dansen (4:54)
totale tijdsduur: 44:08
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
4,5
Een album gezongen in het Deens door Saybia-zanger Søren Huss.
Et Hav Af Udstrakte Hænder is alvast gewoon een Saybia-achtig nummer maar dan gezongen in eigen taal.
Het schijnt een verwerkingsalbum te zijn nadat de vriendin van Huss verongelukte en hun dochtertje dat wist te overleven. Triest verhaal dus.

avatar van Arrie
Ben hier erg benieuwd naar! Saybia is één van mijn favoriete bands en wat mij betreft vooral zeer constant qua niveau. Et Hav Af Udstrakte Hænder vind ik ook al een prima nummer. En leuk dat ie eens in z'n eigen taal zingt.

avatar van vigil
ik weet niet, gezien de aanleiding, of het echt zo leuk is...

avatar van bonothecat
4,5
In Denemarken ligt de cd in de schappen. Heb voor de veranderingen maar weer eens een cd gekocht. Luister nu naar het eerste liedje.

avatar van aERodynamIC
4,5
bonothecat schreef:
In Denemarken ligt de cd in de schappen. Heb voor de veranderingen maar weer eens een cd gekocht.

Daar ben ik je zeer dankbaar voor want dankzij jou mag ik nu ook luisteren naar dit Deenstalige album van de zanger van Saybia.
Helaas is het hier nog niet makkelijk te verkrijgen en ben je aangewezen op Deense webshops. Op zich niet zo'n probleem, maar ze bieden allen de cd niet echt goedkoop aan en tel daar dan ook de verzendkosten bij op en het wordt een prijzige aangelegenheid.
Ik verwacht overigens dat deze cd later wel te krijgen zal zijn en dan als engelstalig album. Dit is puur afgaand op gevoel en je kunt me hier dus niet op vastpinnen.

Zou het belangrijk zijn om dit in het engels te horen dan? Buiten dat velen nu eenmaal liever engelstalige nummers horen speelt er nog een belangrijke reden mee die een ja als antwoord op deze vraag verdient.
Ik hou wel van het Deens. Het is weer eens wat anders. Zo ben ik ook wel dol op de Zweedstalige albums van Kent en prefereer ik die zelfs boven de engelstalige. Toch wil ik Troen & Ingen ook in het Engels horen en wel om het volgende; Søren Huss verloor in december 2007 zijn vriendin bij een tragisch ongeluk waarbij ze geraakt werd door een truck en dit niet overleefde i.t.t. hun dochtertje die hier ook bij betrokken was. Een jaar later kon ik Saybia live aanschouwen in Den Haag waar Huss en zijn mannen een indrukwekkend optreden gaven zonder ook maar één keer te verwijzen naar die tragische gebeurtenis.

Toch besloot Huss zich een tijd terug te trekken om dit alles een plaats te geven, en dat heeft zich nu weten te kanaliseren in een solo-album gezongen in eigen taal. En juist hierdoor is het misschien wel wat prettiger om dit ook in het Engels te kunnen horen, want tekstueel schijnt het behoorlijk heavy te zijn. Nu ik het alleen in zijn eigen taal hoor kan ik er uiteraard niet veel over zeggen.
Maar teksten zeggen niet alles in muziek, zeker niet als je zelf niet echt een tekstenman bent en veel gevoeliger voor sferen.
Geloof me; die sfeer zegt wel genoeg met alle wetenschap die je hebt rondom dit solo-album.

Het is vrij sober, wat akoestischer van toon (geen gitaarsolo's van Saybia-gitarist Sebastian Sandstrøm) en het heeft een wat donkere klank. Ondanks die donkerder klank gloort er toch ook wel een sprankje licht. Kan je dat horen dan? Ik voel het in elk geval wel zo. Het lijkt wel of Søren zijn gevoelens perfect heeft weten om te zetten in muziek. We horen een man die pijn heeft, ernstig van toon is maar ook door moet vechten al is het alleen al voor zijn dochtertje. Een man die weer vertrouwen moet krijgen in het leven. Een nummer als Svigt brengt dit gevoel heel erg sterk bij mij over.
Dit album komt recht uit zijn hart. Dat voel je, dat hoor je. Het is geen Saybia, maar je herkent wel de songwriter van die band terug.

Het is ook niet één en al zwartgalligheid en Søren weet een perfecte balans te creëren tussen wat zwaardere nummers en nummers die lichter van klank zijn waardoor het eerder melancholisch genoemd kan worden dan verbitterd. Ongetwijfeld zoals hij zich moet voelen: balancerend tussen allerlei gedachten en gevoelens.
Als je dit zo op een album kunt neerzetten ben je een groots schrijver van muziek. Ik heb daar nooit aan getwijfeld bij Saybia en ik ben er door dit album alleen maar zekerder van geworden.

Het schijnt dat Saybia ook weer de studio is ingegaan of nog moet gaan en ik kan daar alleen maar naar uitkijken, want het is een band die een blijvertje is gebleken en waar ik nog steeds erg graag naar luister.
Hopelijk zal ook dit album wat makkelijker zijn weg naar landen buiten Denemarken weten te vinden, Deenstalig of niet. Het is absoluut de moeite waard en het verdient het. Het is een dappere plaat van een man die het hard te verduren heeft gekregen maar waar de muziek ongetwijfeld een helende werking heeft gehad. Dat kan muziek voor elkaar krijgen en dat weten wij serieuzere muziekliefhebbers op deze site maar al te goed!

avatar van bonothecat
4,5
Mooie beschrijving van aERo. Ik luister het album nu voor de zesde keer ofzo, en die 4 sterren zijn nog steeds op zijn plaats. Het Deens stoort geen moment. De achtergrond waardoor dit album tot stand is gekomen, is voldoende om het album te begrijpen en te voelen. Dus laat die engelse vertaling maar zitten wat mij betreft.

De Saybia liefde was een beetje over, maar heb na dit album weer erg veel zin in nieuw materiaal. Dit album zal zeker een plaatsje in mijn top 10 van 2010 krijgen.

avatar van aERodynamIC
4,5
bonothecat schreef:
De achtergrond waardoor dit album tot stand is gekomen, is voldoende om het album te begrijpen en te voelen.

En dat is echt zo! Natuurlijk helpt de achtergrondinfo daarbij maar juist dan komt dit nog beter over en maakt het inderdaad niet veel meer uit dat dit gezongen is in een taal die ik niet versta.
Ik ben behoorlijk onder de indruk van Troen & Ingen.

avatar van aERodynamIC
4,5
Wat een schitterend album is dit toch. Hier moet ik echt een halfje bij gaan doen.
Ondanks het feit dat het duur bestellen is uit Denemarken heb ik een keer een uitzondering gemaakt en het gewoon gedaan. Dit hoort gewoon in mijn collectie thuis.

avatar van thebestfreaks
4,5
Wat een ontzettend mooie cd! Het is wat mij betreft ook geen enkel bezwaar dat hij in het Deens is. Sommige zaken zijn universeel !

avatar van El Ninjo
4,0
Wat een prachtig sfeervol album is dit, m.n. het gedeelte met de nummers Fra Tanke Til... ...Hvorfor? en Svigt achter elkaar, echt schitterend. Het deens stoort mij ook geen moment. Ik begin voorzichtig met 4 sterren maar veel kans dat daar heel snel wel eens een halfje bij kan komen.

avatar van muziekobsessie
4,5
Mooi, heel mooi. Inderdaad juist wel aangenaam dat je er is een keer niets van verstaat. zoveel valt er toch niet te zeggen. Bij Lhasa en 't franse Arthur H. geniet ik ook al jaren zonder er maar iets van te begrijpen. De muziek moet 't wel compenseren natuurlijk en dat doet Soren met vlag en wimpel terwijl je voor Saybia niet bij mij moet zijn.

avatar van Etiul
Wie weet waar ik dit album kan bestellen? Graag een site waar ik ook via Ideal kan betalen.
Ben erg benieuwd naar dit album.

tuktak
fijn album van deze voorman van saybia. altijd al wel een liefhebber geweest van saybia, zeker de eerste 2 albums waren voor mij erg bijzonder.
het laatste album was iets luchtiger en makkelijker in het gehoor liggend, deze trend is met deze soloplaat logischerwijs niet doorgezet.

in de eerste minuten klinkt het deens nog wat onwennig voor mij, maar al vrij snel bleek dit niet echt storend meer te zijn.

het welbekende verhaal van dit album is voor mij eigenlijk niet echt een meerwaarde. saybia is altijd wel een band geweest met een hang naar ingetogen emotionele muziek, altijd aangevuld met een vleug positiviteit.
vooral de eerste nummers zijn heel klein gemaakt, verderop het album komt er toch iets meer energie vrij.
Het album lijkt daarmee het gehele verwerkingsproces samen te willen vatten. Dat concept maakt de plaat iets frisser en geeft het geheel iets meer body. een album met alleen kleine liedjes zou namelijk wel iets teveel van het goede zijn geweest. mooie plaat!

avatar van Nicolage Rico
3,5
Ik zie vandaag pas dat Soren een solo album heeft gemaakt. Tjonge jonge. Ben te lang uit de muziek geweest. Snel luisteren. Mooi ook dat het nieuwe album van Saybia dit jaar uitkomt. Saybia is en blijft toch één van mijn favoriete bandjes.

avatar van lennon
Nicolage Rico schreef:
Ik zie vandaag pas dat Soren een solo album heeft gemaakt.


LOL, zelfde geldt voor mij. Door toeval kom ik er achter..

Ben zeer benieuwd, zeker na de lovende woorden hierboven!

avatar van Nicolage Rico
3,5
Het is wel heel iets anders dan Saybia, Lennon. Zeker niet slecht. Soren gebruikt zijn stem wat anders en in het Deens klinkt het sowieso een tikkie anders. Het Deens stoort me zeker niet, enkel jammer dat ik het niet versta.

Grillig albumpje (na m'n eerste luisterbeurt). Ik denk dat dit een groeiplaat wordt, ik hoop het in ieder geval... Soren solo is ook een stuk minder toegankelijk dan Saybia is.

Het zal ook met de "recente" gebeurtenissen te maken hebben dat het een zwaarmoedig album is geworden met weinig vrolijke melodieën.

avatar van Guinness1980
4,5
Ik versta helaas geen Deens maar ondanks dat vind ik dit een geweldig mooi album!!

avatar van aERodynamIC
4,5
Nog steeds geen release buiten Denemarken, laat staan een Engelstalige versie voor de internationale markt (wat van mij overigens niet hoeft).
Maar elke keer als ik dit album opzet weet het me te betoveren. Eeuwig zonde dat hierdoor zo weinig mensen er kennis mee kunnen maken en moeten uitwijken naar Deense internetshops.

avatar van Guinness1980
4,5
Ik hoop dat ik dit album deze zomer in Zweden vind.

avatar van Chameleon Day
4,5
Heel fraaie, intieme plaat, die veel meer aandacht verdient. Waar Søren over zingt zou ik niet weten, maar hij heeft een aangename zangstem. Op dit album mss wel beter dan op het werk van Saybia. Het Deens past hem beter, lijkt wel. Aanrader!

avatar van reptile71
Fra Tanke Til... als je de achtergond kent is die clip erg indringend en aangrijpend op het eind als hij en zijn dochtertje (zo zie ik het uiteraard) elkaars hand beetpakken, erg ontroerend.

Ik heb deze maar eens blind gekocht. Momenteel € 13,90 incl. verzending bij cdon.com dus dat is goed te doen (zeker als je nog een kortingscode had voor gratis verzending). In NL (vreemd genoeg) volgens mij nog steeds niet verkrijgbaar.

avatar van Chameleon Day
4,5
reptile71 schreef:
Ik heb deze maar eens blind gekocht.


Dat gaat je niet tegenvallen. Die clip zal ik eens bekijken.

avatar van reptile71
Eigenlijk zetten het achterliggende verhaal en het gegeven dat dit album een belangrijk deel van het verwerkingsproces is me aan tot deze impulsaankoop (ik wist dit allemaal nog niet). Tja, ben wat dat betreft echt een watje.

avatar van Guinness1980
4,5
Na de Kerst krijg ik oa. dit album van iemand die in Kopenhagen is!

avatar van Marco van Lochem
Wie weet een betrouwbare site waar ik dit album kan bestellen?

avatar van aERodynamIC
4,5
Ik heb het indertijd hier besteld en is allemaal keurig gegaan: CD: S?ren Huss: Troen & Ingen (2010) - iMusic.dk Web-Shop (omgerekend zo'n 19 euro en dan nog verzendkosten, niet goedkoop misschien maar dat is een reis naar Denemarken om het daar te halen ook niet: het is het waard vind ik als je echt graag de cd zelf in je kast wil hebben staan )

avatar van Chameleon Day
4,5
Halfje erbij. Aangrijpend album, vooral de afsluiter ("bedankt voor de dans"...mooie, elegante metafoor, als je de achtergrond van het album kent). Verdient veel meer aandacht...

En ik kijk toch ook weer uit naar een nieuw album van Saybia, hoewel ik hun laatste vond tegenvallen.

avatar van wizard
4,0
Saybia’s muziek heb ik eigenlijk nooit echt interessant gevonden, dus ik was niet meteen geinteresseerd in Troen & Ingen toen mijn vriendin het een paar jaar geleden op haar verjaardag kreeg.
Dit album is echter andere, en zwaardere koek, vooral tekstueel. Troen & Ingen is een verslag van het rouwproces waar Søren Huss doorheen moest toen zijn vriendin overleed in een verkeersongeluk, waarbij ook hun dochtertje gewond raakte. Er komt een heel scala aan emoties voorbij, beginnend bij verdriet en haat, maar gaandeweg het album wordt de wereld steeds een beetje lichter en draaglijker (in het boekje bij de cd krijgen de pagina’s ook een steeds lichter tint grijs).
Zelf ben ik niet iemand die heel intensief naar de teksten luistert, maar op dit album is het bijna onvermijdelijk om niet te luisteren naar wat Søren Huss te zeggen heeft, en bovendien weet de muziek de emotie in de teksten erg goed over te brengen, te versterken zelfs.

Vriendinlief heeft me het afgelopen jaar twee keer toe meegesleept (de tweede keer was er van enig slepen eigenlijk geen sprake) naar een concert van Søren Huss, waarin hij in een akoestische set, afwisselend op piano en gitaar, nummers van dit album en van opvolger Oppefra & Ned speelt, en een verdwaalde Saybiahit als toegift. In zo’n setting vind ik de nummers nog sterker overkomen dan op deze plaat het geval is.

Een indringend album.

4.0*

avatar van muziekobsessie
4,5
beter laat dan nooit dit album begint te groeien bij mij! Tja ik hou gewoon van sombere muziek. Ik wordt van vrolijke muziek juist somber. Met Saybia heb ik nog steeds helemaal niks mee.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:56 uur

geplaatst: vandaag om 16:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.