Maywood - Alle 40 Goed (2010)

Alternatieve titel: Alle Veertig Goed

Label: EMI

1. Late at Night (3:27)
  2. Rio (3:24)
  3. You Treated Me Wrong (3:07)
  4. Distant Love (3:19)
  5. Show Me the Way to Paradise (3:01)
  6. Since I Met You (3:09)
  7. Get Away (4:08)
  8. I'm Sorry (2:34)
  9. Circumstance (3:45)
  10. Colour My Rainbow (4:28)
  11. I'd Climb the Highest Mountain (2:35)
  12. Let Me Know (2:42)
  13. Be My Man (3:43)
  14. If You and I (2:19)
  15. Callejon (3:38)
  16. Creo en el Amor (3:05)
  17. Just a Little Bit of Love (3:46)
  18. Eres Tu (3:17)
  19. Gone Without a Reason (5:01)
  20. One Two Three (2:36)
  21. Mother, How Are You Today? (2:42)
  22. Give Me Back My Love (3:58)
  23. Pasadena (3:36)
  24. Ask for Tina (3:14)
  25. Mano (3:43)
  26. Star (3:02)
  27. Un Poquito Mas de Amor (3:43)
  28. I Believe in Love (3:02)
  29. That Certain Feeling (2:34)
  30. Friday Night (3:33)
  31. Dance with Me (3:26)
  32. I Can't Let You Go Now (2:59)
  33. Wherever You're Going (3:15)
  34. Rio [Spanish Version] (3:27)
  35. My Love for You (3:42)
  36. What a World (3:45)
  37. I'm in Love for the Very First Time (2:32)
  38. Neon Lights & Glitter (5:01)
  39. It's a Different World (3:54)
  40. If You Wanna Be Free (2:37)
avatar van caravelle
Naast een zwak voor Anita Meyer met haar 1976 lp In the meantime I will sing heb ik ook altijd een zwak gehad voor Maywood. Dat komt doordat mijn allereerste singletje Rio was in 1981. Zelf gekocht. En hoe gek het ook klinkt, mijn eerste concert was bij toeval ook die van Maywood. En om het nog mooier te maken: ik kreeg daar een gesigneerde LP van de zusjes (Colour my rainbow). Dit was in Beverwijk op maandag 22 augustus 1983 als start van een najaarscampagne voor ondernemers (mijn vader dus). De dames traden daar op met een fantastische live band de Bob East Showband genaamd. De lp heb ik nog steeds inclusief poster met alle handtekeningen. Een waar collectors item misschien?

Hoe dan ook, door deze toevalligheden luister je toch altijd weer anders naar deze muziek waar en in welke hoedanigheid dan ook.
Deze CD dan ook maar aangeschaft. Het geluid is niet echt top vergeleken met de lp en de de typische jaren 80 produktie is soms ook gedateerd. Gooi dit opzij en er is nog genoeg te genieten.
Late at night en Rio zijn onverwoestbaar. Distant love is een juweeltje. De nummers van de al genoemde lp Colour my rainbow blijven het beste met als absolute uitschieter het gelijknamige titelnummer Colour my rainbow. Deze lp was meteen ook het hoogtepunt en begin van het einde van hun carriere. Jammer.

Maar let op. Over 4 jaar is de WK voetbal in Brazilie. Wedden dat Rio de soundtrack wordt van deze zomer. Uiteindelijk komt alles weer goed.

avatar van Snakeskin
"Ik wil alles met je delen" schittert door afwezigheid.

Ja, en ik mis ook "Standing in the twilight", één van hun leukste latere nummers. Wellicht heeft dit met rechten te maken en liggen die rechten bij een andere platenmaatschappij dan EMI?