Darren Hayes - The Tension and the Spark (2004)

Australiƫ

7. Unlovable (5:25)
  8. Void (3:22)
  9. I Forgive You (4:37)
  10. Feel (4:05)
  11. Love and Attraction (4:07)
  12. Sense of Humor (4:50)
  13. Ego (4:31)
avatar van Spidey2003
Ex-Savage Garden zanger Darren hayes' tweede solo album is net zo goed als zijn eerste.

Wat er zo goed aan is?

Alles!

De muziek, zijn zeer goede stem, zijn fantastische song teksten en afwisselende nummers, die nooit eentonig zijn.

Het enige wat echt anders is, is dat dit album wel wat duisterder klinkt (niet alle nummer).

Ironisch genoeg heet het eerste nummer dan ook "Darkness".

Mijn favoriete nummers zijn: Popular, Hero en Love & Attraction.

avatar van Discoverme
Ego, Feel, Void Darren op zijn best in Ballads
Maar het on-Darren snelle Popular is ook erg lekker!
Net als Unlovable

Discoverme

goschumi1986
Ik heb deze CD nu al twee jaar in mijn bezit, en ik luister er haast iedere dag naar. Normaal begint een CD je na een tijdje toch te vervelen. The tension and the spark niet.

Het is een elektronisch-melodisch album. Verwacht geen gemakkelijke nummers: die krijg je niet. Zelfs het luchtig lijkende 'popular' is een ernstig nummer met een sarcastische ondertoon. De helft van de nummers komt pas laat echt op gang. De andere helft valt zo met de deur in huis.

De elektronica staat volledig in dienst van de nummers. Nergens neemt het de overhand. De computer wordt gebruikt als een instrument. Door de gelaagdheid van de nummers kun je zelfs na twee jaar iets nieuws ontdekken.

De melodiën zijn geniaal. Echte balads kun je op deze plaat niet echt vinden, alhoewel het lyrische 'Dublin Sky' dicht bij die benaming komt.

De sfeer is over het algemeen vrij somber, alhoewel het een soort somberheid is die toch nog hoop heeft: er schijnt licht aan de andere kant van de tunnel. (Darkness is het eerste nummer, Light het derde!). De plaat werkt zuiverend: vermoedelijk ook voor Darren, maar ook voor de luisteraar.

Alle nummers worden aan elkaar verbonden door een haast ongekende eerlijkheid. Darren Hayes laat recht in zijn hart kijken. De teksten zijn intelligent en oprecht.

Het is echt een artistiek pareltje. Deze Darren Hayes is niet de Darren van Savage Gardens grote hits als 'Truly Madly Deeply'. Hij is zowel als persoon als in zijn muziek gegroeid. Hij heeft het lef gehad deze plaat uit te brengen; jammer dat het commerciele succes uit bleef.

Voor iedereen die houdt van een eerlijke, avant-gardische, elektronische en toch melodische plaat die wel iets van de luisteraar vraagt (maar zoveel meer teruggeeft!): The tension and the spark is een absolute aanrader.

Arisetyowati
Stom dat ik deze album na jaren pas heb 'ontdekt'. Het is echt een leuke album om te hebben. Mijn favoriete liedje is toch wel Unlovable vanwege dat electronische sound, en Darren's geweldige teksten! Popular klinkt ook helemaal niet verkeerd en clip daarvan is ook wel te doen. Verder mis ik Darren Hayes echt en ik hoop echt dat hij binnenkort met een nieuwe album komt!