Inquisitor - Walpurgis - Sabbath of Lust (1996)

Label: Shiver

1. Damnation for the Holy (4:05)
  2. Consuming Christ (1:26)
  3. Condemned Saints (4:35)
  4. Trial of Denial (4:50)
  5. Chaos in Eden (5:19)
  6. Jehova's Downfall (4:54)
  7. Crypt of Confession (5:01)
  8. Unholy Seeds (4:59)
  9. Cry of the Christians (2:26)
  10. Fallen Missionary (4:33)
  11. Inquisitor (8:29)
avatar van Edwynn
Inquisitor is een beetje een voorloper van Centurian. De band bracht 2 demo's uit en één langspeler. De naam Erik Sprooten zal misschien ook wel een belletje doen rinkelen, aangezien de Ancient Rites gitarist hier ook zijn zwartgeblakerde spel liet horen.

Walpurgis-Sabbath Of Lust staat bol van de vuige black/thrash die zich het best laat vergelijken met iets als Dead Head. Alleen een tikkeltje extremer dan. Vooral de screams van vocalist Alex Wesdijk zijn behoorlijk ziek te noemen.

De teksten en de nummers doen wel wat simplistisch aan. Ook is het ontbreken van een extra gitarist wel een gemis. Desondanks beleef ik, ook uit nostalgische overwegingen, wel altijd veel plezier aan dit ultrazieke thrashgeweld.

avatar van Edwynn
Jullie kans komt er aan: want Hammerheart gaat deze legendarische cultdinges opnieuw uitbrengen. Inclusief een bonusschijfje met daarop de twee demo's Blasphemous Accusations en Your Pain Will Be Exquisite.

Inquisitor was in de schrik van de Noord West Veluwe. Zieke thrash in de stijl van Dead Head maar dan nog veel smeriger. Met gasten die later opdoken in Ancient Rites en Centurian/Nox.

avatar van trebremmit
Berichten verplaatst naar Inquisitor