The Band Perry - The Band Perry (2010)

Country
Label: Republic Nashville

1. You Lie (3:35)
  2. Hip to My Heart (2:59)
  3. If I Die Young (3:43)
  4. All Your Life (3:52)
  5. Miss You Being Gone (2:55)
  6. Double Heart (3:37)
  7. Postcard from Paris (3:35)
  8. Walk Me Down the Middle (4:01)
  9. Independence (3:37)
  10. Quittin' You (3:20)
  11. Lasso (4:26)
avatar van Pietro
Min of meer per toeval stuitte ik op Last.fm eens op het nummer If I Die Young. Ik heb in mijn leven tot nu toe vele duizenden songs beluisterd, maar zelden werd ik zo geraakt door een song zoals dat bij dat nummer het geval was. Nu, jaren later, krijg ik nog iedere keer kippenvel als ik het nummer opzet. De bittere, melancholische ondertoon en de donkere tekst in combinatie met de hemelse stem van de zangeres maken iedere luisterbeurt weer tot een intense ervaring. Misschien speelt het ook mee dat ik zelf mensen die mij dierbaar zijn, ben verloren door oorzaken als ziekte of een ongeval.

Ik wist niet dat muziek zulke emoties bij mij kon losbrengen en werd direct benieuwd naar de rest van het oeuvre van deze band, te beginnen bij dit album. Als geheel is dit album wat lichtvoetiger dan het nummer If I Die Young en bovendien zijn de songs over het algemeen vrij catchy. Daar is in dit geval is echter niets mis mee, want het songmateriaal is dik in orde met als uitschieters Hip to My Heart en You Lie. Tel daarnaast de loepzuivere zang van Kimberly Perry bij op en je hebt een prima album in handen: 4*.

avatar van Juul1998B
If i die young blijft supersterk zeg!
Ook all your life en you lie blijf ik draaien, jammer dat je nu niet veel meer van deze band hoort