Thornley - Come Again (2004)

Canada
Label: Roadrunner

1. Falling to Pieces (3:22)
  2. Come Again (3:49)
  3. So Far So Good (3:22)
  4. The Going Rate (My Fix) (3:47)
  5. Keep a Good Man Down (3:40)
  6. Easy Comes (3:33)
  7. Beautiful (4:26)
  8. Bright Side (3:16)
  9. Clever (3:22)
  10. Found Another Way (3:09)
  11. All Comes Out in the Wash (3:42)
  12. The Lies That I Believe (5:59)
lostprophet
Wat een heerlijk album is dit! Zangkwaliteit is geweldig, doet een beetje denken aan Incubus.
Ik draai deze plaat constant sinds ik 'm heb.

5 Sterren!

avatar van Haveaniceday
Eens, behalve dan de vergelijking met Incubus Ik zie niet echt overeenkomsten..

Lekker (en) recht-toe-recht-aan moderne rock

lostprophet
De zang lijkt erg op Incubus. Verder niet echt grote overeenkomsten nee!

Heerlijke plaat inderdaad!

avatar van milesdavisjr
Waar Ian Thornley met zijn band; Big Wreck wat grotere bekendheid geniet aan de overkant van de grote plas heeft hij ook 2 soloplaten op zijn palmares staan. Waar hij met zijn band wat meer afwisseling ten gehore brengt gaat hij met deze schijf recht op zijn doel af. Pakkende songs, prima gezongen (liefhebbers van Chris Cornell) zouden hier ook wel iets van hun gading in terug kunnen vinden) met een goed oor en oog voor melodie. Dat maakt dat de soloplaten van Ian ook wat minder speciaal klinken, het geheel klinkt af en toe ook een beetje formulematig, zonder direct een heel groot publiek aan te spreken, daar is het scherpe randje mede debet aan. Wat Come Again dan grotendeels onderscheidt van zijn vele vakbroeders in het alternatieve genre is de kracht van Thornley om fraaie melodieën te koppelen aan goed geplaatste heavy passages, een song als Beautiful vormt daar een mooi voorbeeld van. De song kent een balladachtige structuur om zich vervolgens te ontvouwen als een krachtige song met uitwaaierende zangpartijen. Niet alles is even sterk maar het album is onderhoudend genoeg om te blijven boeien. Ian is een Canadese stilist die soms net even met andere oren en ogen naar het alternatieve rockgenre kijkt en dat houdt de boel fris.