A Day to Remember - What Separates Me from You (2010)

Pop / Metal
Label: Victory

1. Sticks & Bricks (3:16)
  2. All I Want (3:22)
  3. It's Complicated (2:57)
  4. This Is the House That Doubt Built (3:30)
  5. 2nd Sucks (2:27)
  6. Better Off This Way (3:26)
  7. All Signs Point to Lauderdale (3:17)
  8. You Be Tails, I'll Be Sonic (3:47)
  9. Out of Time (3:26)
  10. If I Leave (3:24)
avatar van WinterBase
Album is inmiddels te vinden.

Eerste indruk is matig. Album is erg kort (ongeveer 30 minuten) en nog meer poppy dan het vorige album. Zitten een paar 'harde' nummers tussen met wat grunts.

Vanavond nog eens beluisteren maar ik ben niet onder de indruk.

avatar van bennerd
Het klinkt allemaal net weer wat gelikter, maar het viel op het eerste gehoor niet tegen.

Pop-punk; dus inspiratieloos. Hun vorige albums waren nog fun, dit slaat nergens op.

sprrrt schreef:

Je comment is ook vrij inspiratieloos.
Het slaat nergens op dat je zegt dat Pop Punk inspiratieloos is, het is gewoon een genre.
Een beetje teveel hokjes denken, wake up!

Deze cd bevalt me wel, geen grote mijlpaal. Maar lekker om tussendoor te luisteren.

avatar van Robbie Keane
Eerste indruk is erg goed, deze pakt me nog meer dan de vorige en hij is lekker kort.
Ramt er fijn doorheen.

Benjamindaxx
Het vervolg op Homesick is helaas een tikkeltje minder. het Pop gehalte is zoals bovengenoemd meer aanwezig en dit is jammer. De combinatie van poppy en heavy is op dit album wat verder uit elkaar en het is meer Of poppy of heavy. nummers als All I Want, 2nd Sucks & You'll be Tails I'll be Sonic zijn van het hogere niveau, maar nummers als It's Complicated zijn dan weer gelijk een stukje minder.

Het album klinkt overigens prima en het feit dat het album maar 30 minuten duurt is in dit geval geen straf. Met een paar schoten in de kruising en een paar diep in het publiek is dit album er eentje op te zetten wanneer je eens iets anders wilt horen dan Homesick. De uitschieters zijn overigens met plezier te beluisteren.

Ondanks dat het album in het verlengde ligt van Homesick en sommige nummers meer aanvoelen als B-sides dan nummers die op een album horen blijft het een prima plaatje.

avatar van Gloeilamp
A Day to Remember - What Separates Me from You

Veel over deze groep gehoord, zowel positief als negatief. Toen ze gisteren als een van de hardere bands aangkondigd werden voor Rock Werchter was ik toch wel erg benieuwd. Dit album is me goed bevallen, al is het zeker geen diepgaand album.

Het album staat vol met simpele pop-punk nummers die allemaal een catchy refreintje hebben en voorzien zijn van prima zang en instrumentatie. Het album duurt een halfuur en dat is dan ook een prima tijdsduur. Veel langer houd ik dit soort muziek vaak niet vol.

Kortom: een prima album van A Day to Remember, niet bijzonder, maar zeker leuk om af en toe te horen. Het volgende album mag wat mij betreft wel iets harder

Benjamindaxx
@gloeilamp.

Dan zul je wellicht blij zijn met de nieuwe single "Violence". erg vet nummer. kun je vinden op youtube.

avatar van Gloeilamp
Thanks Thom! Zal het eens checken, ik las ook al dat er dit jaar een nieuw album zal uitkomen

avatar van LinkinPark90
2nd Sucks en All I Want zijn sterke singles.
Dit album luistert lekker weg.
Iets commerciëler dan de hedendaagse metalcore.
Hun ouder werk ken ik (nog) niet volledig en kan ik hiermee niet vergelijken.
Deze schijf heeft mij al zeker positief verrast.

avatar van bennerd
Neem alle ingrediënten van Homesick, maak het nog een beetje gladder, zet er met 2nd Sucks een gouwe ouwe op en vlak alles qua kwaliteit nog wat meer uit en je hebt What Separates Me From You. Ergens is het nog net wat meer onderhoudend dan irritant, maar memorabel is het niet. En dat is wat deze band nog leuk maakte. Een misser, maar de band ging gelukkig weer de betere kant op met de opvolger. Helaas grijp ik niet meer terug naar iets anders dan de eerste drie platen.