Burning Spear - Man in the Hills (1976)

Jamaica
Reggae
Label: Island

1. Man in the Hills (4:00)
  2. It's Good (2:45)
  3. No More War (3:19)
  4. Black Soul (3:25)
  5. Lion (3:14)
  6. People Get Ready (3:22)
  7. Children (3:44)
  8. Mother (3:37)
  9. Door Peep (2:40)
  10. Groovy (3:53)
Marcel²
Dit album van Burning Spear kwam na het geweldige Marcus Garvey uit 1975. Voor Island Records heeft hij ook een aantal geweldige albums gemaakt, waaronder Man in the Hills, herkenbaar aan dat groene mannetje. Burning Spear heeft geen slechte albums, vind ik. Allemaal heerlijke relaxte reggae van de bovenste plank. Dit album en Dry & Heavy uit 1977 zijn ook weer aanraders voor de echte reggaeliefhebber. Reggae uit de jaren 70 is .

avatar van TJN
TJN
Ik ken een aantal albums van hem en inderdaad, ik ben nog geen slechte tegengekomen, het zou zomaar kunnen dat hij er geen heeft, en dat is wel opmerkelijk, kwaliteit staat bovenaan en dat maakt hem voor mij eeuwig. Mann In The Hills.. een 5* vind ik erg veel, het is steady rock, geen echte uitschieter, moeilijk te beoordelen, laat ik beginnen met een 4*

avatar van Madjack71
Wederom een goed album van Burning Spear, moet de 1ste nog tegenkomen die tegenvalt. Burning Spear is de J.J. Cale van de reggae.

avatar van steven
Goed en lekker laidback album van Burning Spear , net iets minder legendarisch als Marcus’ Garvey, maar zeker de moeite waard. Titelnummer en Door Peep krijgen de vinkjes . 4 sterren