Ann Peebles - Original Funk Soul Sister (2006)

Alternatieve titel: The Best Of

Soul
Label: Demon

1. I Still Love You (3:23)
  2. I Feel Like Breaking Up Somebody's Home (2:29)
  3. Slipped, Tripped and Fell in Love (2:28)
  4. It's Your Thing (2:35)
  5. Trouble, Heartaches & Sadness (2:39)
  6. I Can't Stand the Rain (2:30)
  7. 99 Lbs. (2:16)
  8. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (2:44)
  9. Crazy About You Baby (2:40)
  10. Make Me Yours (2:57)
  11. Give Me Some Credit (3:01)
  12. A Love Vibration (2:48)
  13. Being Here with You (2:34)
  14. Come to Mama (2:56)
  15. A Good Day for Lovin' (2:51)
  16. Games (3:01)
  17. Bip Bam Thank You Mam (2:52)
  18. Be for Me (3:26)
Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in funk & soul en kende zo ook Ann Peebles al. Ik vond dat ze een echt pracht van een stem heeft. Rauw en puur tegelijk.

De laatste tijd ben ik in de (underground) funk & soul van eind jaren '60 / '70 gedoken en dan kom je Ann Peebles vanzelf tegen. Elk nummer wat je dan hoort is goed tot geweldig en ze staan hier allemaal verzameld met nog een paar erbij. Periode is vanaf 1969 tot 1978 bij het label Hi en je hoort vooral heerlijke funky soul. Achterop staat dat John Lennon de single I Can't Stand The Rain van Ann Peebles geniaal vond, de beste single ooit. Dat zegt toch wel iets. Tina Turner kon later nog zo haar best doen, maar het origineel van Ann is het beste.

Deze verzamelaar is uitgebracht in de uitstekende serie Original FunkSoul Brothers of Sisters van Demon Music. Die verzamelaars zijn trouwens ook aanraders, vooral the 'brothers'.

avatar van Nr.4
Heel fijne verzamelaar met beste werk van een inderdaad pure zangeres. Trouble, heartaches & sadness

avatar van Nr.4
Ik zal eens wat reguliere albums beter gaan luisteren, want hier net weer van zitten genieten. Supertoffe zangeres. Vaak zonde dat de nummers al zijn afgelopen.