Gangrene - Gutter Water (2010)

Label: Decon

1. Intro (1:03)
  2. Boss Shit (2:32)
  3. Not High Enough (3:19)
  4. Gutter Water (3:16)

met Raekwon

5. Get into Some Gangster Shit (3:47)

met Planet Asia

6. Take Drugs (3:52)
  7. Chain Swinging (2:44)
  8. Wassup Wassup? (2:29)

met Evidence en Fashawn

9. All Bad (4:54)
  10. Breathing Down Yo Neck (3:12)

met MED

11. From Another Orbit (3:43)

met Roc C

12. Ransom (3:19)
  13. Standing in the Shadows (2:37)
  14. Brass Knuckle Rap (4:37)

met Guilty Simpson

15. Not Leaving (3:26)

met Big Twins

Heb ik hier ff zin in..

avatar van MAS
MAS
Dit lijkt me ook wel een interessant project.

avatar van Delars
De snippets
Klinkt alsof het een vet album gaat worden.

avatar van Delars
Zooo , de beats op dit album zijn echt heel vet.
Oh No en Alchemist rappen er ook aardig op los en de gastartiesten vallen niet tegen.

avatar van ThingMan
OOeeeee, Alchemist en Oh No. Ben benieuwd. Relaxte gastartiesten ook. Checken of ik deze zondag op de muziekbeurs kan scoren.

avatar van He$$el_01
Wassup Wassup is echt nice, alleen veel te kort.

avatar van PJC
PJC
clip van Take Drugs toegevoegd. te vet.

avatar van Osiris Apis
Die clip is ziek. Coole beat ook.

Rene1979
Ik ben hem nu aan het luisteren. Hij wel erg lekker.

avatar van Rhythm & Poetry
Had wel verwacht dat dit album mij zou smaken maar het valt vies tegen. Qua raps stelt het niks voor, maar dat was wel al duidelijk (Alchemist is de slechts rappende producer), maar met name de beats vind ik zo slecht (en dat is wel verrassend). Te krachteloos, te makkelijke drumpatronen en te weinig leuke samples. Eigenlijk vind ik alleen het nummer met Fashawn en Evidence echt de moeite waard. Ik vind dit maar een vervelende plaat.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Alchemist en Oh No zijn twee producers die het voor mij meestal net niet redden om écht top te zijn, maar toch hun eigen sound hebben ontwikkeld. Ik ben benieuwd en hoop hier ook wel weer een paar leuke nummertjes op te kunnen vinden, ik hengel hem vandaag of morgen wel even binnen.

avatar van thgryda
Vreemd had hier op zijn minst toch erg dope producties van verwacht en een mooi samenhangend album... Dat ze beter gastartiesten lieten rappen wist ik al op voorhand maar dat het zo slecht zou zijn als hier wordt beschreven, had ik niet verwacht. Zeker niet omdat ze met fashawn, evidence, planet asia, MED, guilty simpson en raekwon toch wat dope mcs hebben uitgenodigd... Toch maar eens checken een dezer

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Alleen R&P is negatief tot dusver hoor . Begin er nu aan, Boss Shit klinkt lekker Madlibish .

Vind Oh No overigens best een bekwaam rapper! Had ik niet verwacht. Alchemist... Not so much...

avatar van Rhythm & Poetry
Ik was tot nu toe ook de enige met een 'echte' reactie op dit album.

Maar de plaat is me in de tussentijd wel wat beter gaan bevallen. Producties zijn toch vaak 'vrij aardig' waardoor het minder uitmaakt dat de raps 'vrij kut' zijn. Jammer dat Fashawn en Evidence niet continu over de beats rijmen maar slechts één nummer een gastbijdrage leveren. Al met al zit er misschien nog wel een voldoende in.

avatar van MJ_DA_MAN
Wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten; van Oh No ken ik eigenlijk niet veel beats (je hoort wel direct dat het de broer van Madlib is, qua beat-sound) en The Alchemist was vroeger een van mijn favoriete producers, maar was de laatste jaren aan het terugvallen. Uiteindelijk ben ik zeker wel tevreden over het eindresultaat. Productioneel zitten er hele aardige dingen tussen zoals de puike en sfeervolle tracks Not High Enough en Gutter Water (beiden door Alchemist, hij kan het nog). Tegen het einde worden de beats wel minder, maar sluit het goed af met Not Leaving. Natuurlijk zijn er ook nog de raps, die zijn weinig bijzonder. Oh No en Alchemist zijn natuurlijk geen geweldige MC's, maar ook de gastartiesten breken eigenlijk nooit potten. Maar zoals ik al zei, ik vind het toch wel een geslaagde plaat; zonder dat er echt een duidelijk concept is matcht het wel met de cover. Als het goed is komt er bij de weg nog een album van de heren aan.

Edit: de track The Sickness had ook wel gepast op dit album, maar die staat op de EP (met vier non album-tracks) die in de wachtrij staat hier op de site.

avatar van MJ_DA_MAN
Rhythm & Poetry schreef:
Jammer dat Fashawn en Evidence niet contino over de beats rijmen maar slechts één nummer een gastbijdrage leveren.
Die twee klinken even anoniem/leeg als de heren Oh No en Alchemist als je het mij vraagt. Heb ook nooit de ''hype'' Fashawn begrepen.

avatar van thgryda
Nou ja hype, hij is gewoon een jonge, hongerige mc en dat horen we de laatste tijd niet meer zo vaak. Ik zag hem deze zomer samen met exile op splash op het kleine podium en hij deed erg zijn best. Hij is natuurlijk vrij basic, niet meteen vernieuwend ofzo maar exiles producties op zijn album zijn geniaal en hij fashawn is een degelijke rapper. Doordat hij nog zo jong en hongerig is, klinkt het allemaal wat rauwer en beter. En dat is de zogenaamde hype, al valt dat nog goed mee, zelfs de doorsnee muziek kenners zullen hem niet kennen. Enkel binnen de hip hop valt er van een hype te spreken.

Terug on topic, het album viel me wat tegen bij de eerste luisterbeurt. Deze week eens verder checken.

Rene1979
Toch wel een erg goed album. Lekkere beats en ik vind Oh No altijd een lekker luie MC

avatar van Septua
Je hoort duidelijk het verschil tussen de beats van Oh No en Alchemist, maar toch vullen ze elkaar goed aan, ook als rappers, ik vind het een geweldig album.

avatar van Sjaakspeare
Ja, 'Not High Enough' heeft een geweldige productie. De raps zijn niet vet, maar ook niet waardeloos. Door die beat alleen luister ik er al graag naar.