Erma Franklin - Her Name Is Erma (1962)

Soul / Jazz
Label: Epic

1. Hello Again
  2. Ev'rytime We Say Goodbye
  3. What Kind of Girl (Do You Think I Am)
  4. Don't Blame Me
  9. Each Night I Cry
  10. Saving My Love for You
  11. Pledging My Love
  12. The Man I Love
Dit album is van vroeg jaren '60. Een enkel nummer klinkt daardoor toch enigzins gedateerd, vooral de 2 openingsnummers. Gelukkig worden ze gezongen door de oudere zus van Aretha: Erma Franklin. Ook zij heeft een geweldige stem, wat nog beter uitkomt op haar 1967 album Super Soul Sister en de singles die na dit album verschenen, waarop ondermeer haar grootste succes: Piece of My Heart.
Het album is een mix van Soul en Jazz. Nog heel aardig zijn What Kind of Girl, het jazzy Don't Blame Me, Detour Ahead & The Man I Love (mooie 50's violen!), Time After Time, Never Let Me Go & het bluesy Each Night I Cry. Dus staat er wel weer genoeg moois op.

avatar van Reijersen
De zus van Aretha die ook met succes een plaat uitbracht. Hierna kwam het grote succes.
1. Hello Again – herkenbaar tempo en ritmiek. Mooie, heldere stem.
2. Ev’rtyime We Say Goodbye – de hoofdrol is hier absoluut voor de stem. Muzikaal valt het minder op
3. What Kind of Girl (Do You Think I Am) – een stuk oubollig en braver dan de vorige songs.
4. Don’t Blame Me – romantisch nummer waar Erma je aardig meepakt.
5. Detour Ahead – wat prompter gezongen nummer. Klein en mooi.
6. Time After Time – mooie rustige ballad
7. It’s Over – swingt de pan uit, eindelijk wat tempo op deze plaat. Hier lijkt ze toch wel wat op haar zus
8. Never Let Me Go – rust in de muziek en kracht in de stem
9. Each Night I Cry – ook weer de typische sound van soulballads, tegen het midtempo aan. En dan er vocaal vol over heen blazen.
10. Saving My Love for You – lovesong in optima forma
11. Pledging My Love – schieten hier bijna de totale ontspanning in
12. The Man I Love – romantischer krijg je ze bijna niet.

(bron: Opus de Soul)