Castevet - Summer Fences (2009)

Label: Count Your Lucky Stars

1. Between Berwyn and Bryn Mawr (5:29)
  2. Beating High Schoolers at Arcade Games (5:52)
  3. Plays One on TV (3:34)
  4. I Know What a Lion Is (7:24)
  5. Stranger, You Know (4:49)
  6. Space Jam (The Return) (5:38)
  7. Evil Robot with Swords for Hands (5:14)
  8. When a Movie Is Made in France Its Called Cinemas (7:23)
en we gaan verder:

Castevet is een beetje vreemd. Qua sfeer, feel en emotie wel emo, maar verder...
Reken erop dat je de 1e keer dezelfde reactie hebt als ik "dit klopt niet".

Laat 2 cleane gitaren door elkaar heen spelen en de bas en drum gewoon vlot doorgaan. Eerst wist ik niet waar deze basis me aan deed denken, maar waarschijnlijk nog het meest aan het Discipline album van King Crimson en ook heeft t wel iets rustig post-rock achtigs., als het gespeeld werd door een indie/emo bandje.
Alleen, nu komt het, de zang. Deze man hebben ze OF van een sludgebandje OF het is stiekem de tweelingbroer van Damian "Pink Eyes"(van Fucked Up).

Zeker de eerste paar keer lijkt er echt geen hout van te kloppen. Toch valt het allemaal mooi in elkaar later en is juist de rauwe stem een welkome aanvulling, anders zou dit album me veeeeeeeel te clean worden.
Aparte plaat, die zeker wel ff wennen is. Ik blijf er nu steeds naar terug grijpen want het is toch erg origineel en knap allemaal.

avatar van McSavah
Ah eindelijk op de site, kom er zelf steeds niet aan toe om toe te voegen. The Echo & the Light vind ik trouwens nog beter dan deze. Heb daar wel de EP-versie van (met 6 nummers) en niet de LP-versie met 8 nummers en andere productie. Moet die ook eens binnen zien te slepen.

Midwestern emo met post-rock en post-hardcore invloeden zou je het kunnen noemen ja. Zijn wel meer bandjes de laatste tijd die lekker ouderwets emo spelen.

Net dus even de 8 song versie gehoord (van Echo) en daar is de productie echt te zwaar, past er totaal niet bij. Al die distortion hoeft van mij ook niet zo bij hun.

avatar van Gajarigon
Via Stay Ahead of the Weather ben ik bij Castavet terechtgekomen, al had ik de naam al vaak horen vallen. Nu gaan ze onder CSTVT, om verwarring met een black metal band te voorkomen overigens. Zoals al gezegd is de muziek te omschrijven als fijne post-rock die zwaar leentje-buur speelt bij de midwest emo. Daarop staat dan de zang die helemaal uit de toon lijkt te vallen. Veel te diep, te zwaar, een welhaast blaffend geluid. Bizar - zeker op het eerste gehoor - maar vreemd genoeg valt het al snel in de plooi. Voorlopig grijpt het me wel nog niet echt bij de lurven, dus ik zet in op 3,5*.