Diggy Dex - Lange Nachten, Korte Dagen (2010)

Label: Rodeo

1. Lange Nachten, Korte Dagen (4:16)
  2. Slaap Lekker (Fantastig Toch) (3:43)

met Eva De Roovere

3. Zeg Me Later (3:45)
  4. Element (1:05)

met DJ DNS

5. Dat Is Mijn Naam (3:14)
  6. Vandaag (3:22)
  7. Links Rechts (3:22)

met Wudstik, Big2 en Skiggy Rapz

8. Waar de Zon Ons Heen Brengt (3:20)

met I-Repeat

9. Het Is Goed Zo (3:02)
  10. Doet Als Jij (3:19)
  11. Een Uit Duizend (3:12)

met Kleine Jay

12. Het Ligt Nooit aan Jou (3:03)
  13. Wat Doe Je Dapper (3:23)

met Anna Drijver

14. Laatste Plaat (2:59)

met Sonny Wilson en Robian

15. Dezelfde Spijt * (3:48)

met Jenny Lane

16. Roze Havaiana's [Live @ 3fm] * (3:24)
MAS
Ik heb hem gisteren 2 keer geluisterd en het is wel een heel blij album geworden. Ik had dit ook wel verwacht maar vind het toch een beetje jammer van Diggy Dex. Na het succes van Slaap Lekker heeft Diggy de smaak te pakken gekregen en wil hij meer erkenning van het mainstream publiek. Dit album is dan ook duidelijk gericht op een breder publiek in tegenstelling tot zijn 2 eerdere albums. Dit komt het album helaas niet ten goede. Vooral Links Rechts vind ik een draak van een nummer. Maar ondanks de minpunten klinkt het nog best vermakelijk en wordt dit voor mij misschien nog wel een krappe voldoende.

avatar van Kos
Kos
Zag links rechts toevallig laatst eens langskomen op tv, toch best een geinig plaatje.

avatar van T.O.
Op basis van de nummers die ik ken vind ik deze kerel helemaal niks. Ik vind het vooral helemaal geen hip-hop sfeer hebben op een of andere manier.

avatar van thomzi50
Check hier mijn interview met de man naar aanleiding van dit album, waar hij ook ingaat op zijn (vermeende) mainstreamambities.

T.O. schreef:

Dit album vind ik ook niet echt een hiphop sfeer hebben. Bij zijn debuut en zijn D.A.C. werk is dat wel het geval.

avatar van Jacktherapper

Rappert Doei

avatar van discipline
Vandaag is een erg lekker nummertje.

Ik vind het wel een leuk album. Tenminste anders dan andere rap in nederland. misschien wel blij, maar wel origineel

avatar van Rhythm & Poetry
Bijdrage van Big2 is noemenswaardig op Lange Nachten, Korte Dagen: wat mij betreft zegt dat al genoeg. Dit is wel een erg slecht album met ongelofelijk suffe raps van Diggy Dex (nooit de beste mc geweest, maar is nu de slechtste rapper van dit land bestaande uit voornamelijk slechte rappers). Beats zijn ook zum kotsen. Jawel, ik voel deze ish niet.

Samengevat:

Jacktherapper schreef:

avatar van Stapler
Ik mis dit soort lef-volle "reviews" op HHL .

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb Tech N9ne ooit met de grond gelijk gemaakt op HHL. Maar toen kwam zijn bitch met een doorgeladen vuurwapen naar me toe. En zo zijn er tal van recensies waar ik een artiest helemaal afkraak, weet zo uit mijn hoofd niet welke dat allemaal zijn (Amp Live bijvoorbeeld).

diggy is juist een van de originelere rappers in nl waar iedereen alleen maar rapt over swag en over niets. het is breder dan alleen hiphop daarom juist tof vind ik

MAS
Ja inderdaad iedereen behalve Diggy rapt over swag of niets.

Ik kan mij goed voorstellen dat de mensen die de muziek van Diggy al langer kennen dan vandaag kritisch zijn op dit album.

Ik ben nog maar sinds z'n 'slaaplekker' hit bekend met z'n muziek.
De daaropvolgende hit 'vandaag' was ook weer zo goed, dat ik besloot het album te luisteren.

En mij valt het absoluut NIET tegen! Wat een lekker album is dit!
Ik vind meningen als 'te positief' of 'geen hip-hop meer' of 'mainstream' niet geheel terecht. Natuurlijk probeert hij een groot publiek aan te spreken. Maar ondanks dat blijft hij zijn eigen stijl hebben en onderscheid hij zich van de overige matige Nederlandse rappers.
En dat is in mijn ogen heel knap en vernieuwend, waarschijnlijk ook het succes van dit album.

Daarnaast vind ik dat Diggy WEL enige beschaafdheid kent binnen de Nederlandse rap-wereld. Het lijkt tegenwoordig wel alsof vloeken en seksistische uitlatingen een norm is geworden binnen dit genre. Diggy snapt dat dit NIET nodig is voor goede rapnummers.

Al bij al dus heel positief!

De Schaafkaas
Jacktherapper schreef:
Homohop. Akelig lieve stu-fi rappert, wat een schandalig kut album. Doei.

Erg kort door de bocht om het dit soort (extreme) stempels te geven. Zoals al eerder aangegeven hier bestaat 90% van de (Nederlandse) hiphop uit scheldwoorden, materialistische zaken en seksistische opmerkingen.

Ik waardeer het dat een rapper als Diggy Dex, Jiggy Djé, Zwart Licht of Sticks wat anders brengt en je kan laten nadenken over andere dingen dan de pistolen, bitches en de drugs (THC, Kempi, Hef, etc.)

Ik ga mee in de kritieken dat dit toch allemaal wat te happy is, en dat hij te veel doorslaat door zijn mainstream ambities.

avatar van jordkaka
ik moet bekennen dat ik dit een lekkere plaat vond, ook al is hij wel een stuk naar beneden gezakt qua raps.

avatar van VforVictor
is dit wel de officiele tracklist?

avatar van KILLERBEE99
Leuk album, heb het maar eens gecheckt nadat ik Slaap Lekker en Dezelfde Spijt al kende van radio/tv.

avatar van VforVictor
Erg lekker album dit. Misschien iets te commercieel en netjes maar dat neemt niet weg dat het allemaal zeer lekker wegluisterd. Er staat niks vernieuwends op maar dat hoeft ook niet. Diggy is misschien wel de meest braafste rapper van ons landje en dat gaat em goed af. Dit zijn gewoon 14 chille tracks. 3,5 ster.

avatar van Robbie Keane
Is dit een beetje de nieuwe Gers Pardoel?

avatar van niels94
Zou dan eerder andersom zijn, denk je niet?