The Fun Years - God Was Like, No (2010)

Electronic
Label: Barge

1. Breech on the Bowstring (7:52)
  2. Division of Labor (TV Track) (3:43)
  3. Makes Sense to Me (4:06)
  4. Psychic Career (2:06)
  5. Little Vapors (4:28)
  6. And They Think My Name Is Dequan (5:45)
  7. Get Out of the Obese Crowd (8:39)
  8. Precious Persecution Complex (6:42)

avatar van we tigers
Nu één keer gehoord en hij is erg goed bevallen. Wat gevarieerder en rijker van geluid dan hun voorganger en die vond ik heel erg goed.

Sietse
en hij is onderweg...

avatar van trebremmit
Dit album overtuigd me niet helemaal, dat komt vooral door Get Out Of The Obese Crowd wat ik maar een vervelende onderbreking van een verder mooi geheel vind.

khonnor
eerlijk, dit is misschien wel de allerbeste ambient-gitaar-drone plaat van de laatste jaren, misschien wel sinds fennesz' absolute meesterwerk "endless summer". hun vorige twee platen waren best ok maar plukten nog misschien iets te veel uit de post-rock back catalogue om echt de volle mep te krijgen. deze is echter een naadloze aaneenschakeling van overheerlijke nu eens gruizige dan weer quasi orchestrale gitaar-georienteerde pracht.

en als ge me niet gelooft, een 10/10 van foxydigitalis, toch een beetje de referentie voor dit genre:
The Fun Years “God Was Like, No” | | Foxy Digitalis - foxydigitalis.com

om af te sluiten met een boutade: utterly fucking essential stuff!!

Sietse
khonnor schreef:
The Fun Years “God Was Like, No” | | Foxy Digitalis - foxydigitalis.com

Toffe jongens bij Foxy Digitalis, maar toch zeker niet DE referentie voor dit genre. Fluid-Radio is dat al meer, maar als je het dan toch echt serieus wil hebben dan moet je internationaal toch nog steeds gewoon bij The Wire zijn (hoe overschat ik dat blad ook vind).

Verder blijf ik er vooralsnog nog steeds bij dat het album mij toch echt niet zo weet te overtuigen. Ergens ben ik toch bang dat over 10 jaar hier geen hond meer naar refereert of wat dan ook.