Doug Paisley - Constant Companion (2010)

Canada
Folk
Label: No Quarter

1. No One But You (3:11)
  2. What I Saw (3:52)
  3. Don't Make Me Wait (4:10)
  4. Bluebird (3:40)
  5. End of the Day (3:52)
  6. Always Say Goodbye (4:22)
  7. O' Heart (3:05)
  8. I Stand Alone (3:11)
  9. Come Here and Love Me (6:02)
avatar van timhardt
Dit klinkt erg goed zeg!

numnumnum
Dat is het ook

avatar van timhardt
zeer verslavende plaat. erg, erg goed, ik snap het gemiddelde niet, maar zal het dadelijk eens naar boven trekken. 4,5 *

avatar van Broem
Prima album van deze Doug Paisley. Sterk country georiënteerd maar wel het soort waar ik van houd. Prachtig gespeeld en voorzien van de mooie ingetogen stem van Doug. Mis wel een pedal steel gitaar. Dat wordt echt goed gemaakt door mooi keyboard werk. Prima album wat zeker in de smaak zal vallen bij de echte liefhebber Lura Ben benieuwd.

avatar van Lura
Dit album heb ik vaak gedraaid toen het net uitkam, Broem. Nu er een nieuwe uit is, ook deze weer eens een keer draaien.

kistenkuif
Dit album en de opvolger Strong Feelings van dit jaar vallen voor mij in de categorie onopvallende juweeltjes. Fijn gevooisde singer/songwriter. Opvallend is de mooie begeleiding van Garth Hudson (ex-toetsenist van The Band) op orgel en piano. Voeg daarbij de harmonies van Feist en Jennifer Castle, zinnige teksten, warme productie en je hebt een blijvertje te pakken. Althans dat vind ik.

avatar van potjandosie
zeker een prima album zoals hierboven al opgemerkt door o.a. kistenkuif. voor mij een blijvertje. zijn nieuwste album Say What You Like is ook zeer de moeite waard. als je viel voor de charmes van Constant Companion is dit nieuwe album uit 2023 voor de liefhebber eigenlijk blind aan te schaffen. het instrumentarium is met o.a. lap steel en steel guitar net iets uitgebreider dan op CC. goed nieuws dus voor Broem.