Fijne, lieve, warme liedjes die werken als een haardvuur tijdens natte herfstavonden.
Het klinkt cliché maar het dekt voor mijn gevoel toch de lading als het gaat om Acoustic Sessions van The Ghost of a Saber Tooth Tiger die ik ben gaan beluisteren door het enthousiasme van user muziekobsessie. Een enthousiasme dat ik deels met hem deel, want hoe mooi ook; ik werd er vooralsnog niet door van mijn sokken geblazen. Maar dat is tegenwoordig ook niet meer zo makkelijk met al die bandjes die elke dag om je oren vliegen.
Toch denk ik wel dat mijn enthousiasme nog zou kunnen gaan groeien zoals een ander akoestisch getint album, dat van Philip Selway, dat ook deed. Ik begrijp de aanbeveling voor deze cd ook wel: folk (doet me soms wat aan Elliott Smith denken), ondanks de soberheid toch een rijk geluid..... ingrediënten die mij er wel toe kunnen aanzetten om dit langzaamaan in mijn muzikale armen te gaan sluiten. Het zijn die subtiele muzikale toevoegingen die het hem doen op dit album.
Die voelde ik heel soms ook wel. Het deed me een beetje denken aan het album London Town van The Magic Theatre.
Ondanks dat het niet hemelbestormend is en ik niets nieuws hoor is dit wel degelijk een uitstekende tip en ik ben dan ook erg benieuwd naar wat de toekomst dit bandje gaat brengen.