New Bomb Turks - Drunk on Cock (1993)

Punk
Label: Engine

1. American Soul Spiders (2:24)
  2. Grounded Ex-Patriot (2:49)
  3. Tall Order (2:38)
  4. This Place Sucks (0:48)
  5. Who's Afraid of Virginia Woolf (2:32)
avatar van frolunda
Uitstekende EP van de garage punkrock band de New bomb turks uit Columbus,Ohio. Drunk on cock stamt uit 1993 en dat is hetzelfde jaar waarin ook hun fantastisch debuutalbum !!Destroy-Oh-Boy!! verscheen.
Het viertal was in die periode dus schijnbaar op zijn hoogtepunt want ook de vijf nummers op deze plaat zijn van dat hoogstaand niveau.
En uitgezonderd de fijne Queers cover This Place Sucks,dat eerder op een tribute album voor diezelfde band verscheen komen de nummers op geen enkele verzamelaar of andersoortig album van de band voor.Tenminste zover ik dat heb kunnen nagaan.American Soul Spiders en Who's Afraid of Virginia Woolf zijn hier de twee uitschieters,messcherpe en razendsnelle garage punk songs die tot de besten behoren die de New bomb turks op hun naam hebben staan.Grounded Ex-Patriot,een stampend en meeslepend liedje in een iets lager tempo mag er ook zijn.Blijft over het razende Tall Order,en dat is,u raadt het al,ook weer zo'n heerlijk agressieve twee en een halve minuut waar de band toen patent op leek te hebben.
Drunk on Cock is dan ook niets minder dan een voortreffelijke EP en een must voor de liefhebbers van het genre.

avatar van koosknook
Thx, ga ik checken!