Def Leppard - X (2002)

Label: Mercury

1. Now (4:00)
  2. Unbelievable (3:59)
  3. You're So Beautiful (3:31)
  4. Everyday (3:08)
  5. Long Long Way to Go (4:38)
  6. Four Letter Word (3:07)
  7. Torn to Shreds (2:57)
  8. Love Don't Lie (4:46)
  9. Gravity (2:33)
  10. Cry (3:18)
  11. Girl Like You (2:49)
  12. Let Me Be the One (3:30)
  13. Scar (5:00)
  14. Kiss the Day * (4:29)
  15. Long Long Way to Go [Acoustic] * (4:43)
Het eerste nummer klinkt best goed, maar daarna daalt het album af naar een diepte. Def Leppard klinkt op deze cd even gelikt als de backstraat boys, en heeft even zoetsappige nummers. Het is allemaal verre van wat je van hun kan verwachten

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
HerrieM schreef:

Inderdaad. Dat maakt dat het enerzijds allemaal best aardig in het gehoor ligt, maar anderzijds dat het niet erg Def leppard-achtig klinkt en, erger dan dat, dat je de meeste nummers alweer vergeten bent eer ze afgelopen zijn... 1½*

DutchViking
Het is niet zo goed als eerder werk van Def Leppard, dat is jammer. Ze zijn net als Bon Jovi veel te commercieel geworden, veel meer dan nodig was. Alleen Now, Four Torn To Shreds en Let Me Be The One zijn wel aardig. Al met al kan X echt niet tippen aan Slang (mijn favoriete Leppard-album) of Adrenalize en Hysteria.

DutchViking
Ik vraag me af of het ooit nog goed komt met de band. Dit album lijkt in de verste verte niet op de sound uit de hoogtijdagen van de band. Het zegt genoeg dat X is geproduceerd door een producer die ook Backstreet Boys en Boyzone onder zijn hoede heeft gehad. X is met afstand Leppard's slechtste album, naar mijn idee is zelfs het debuut uit '80, waarop de band nog duidelijk zocht naar een eigen stijl, een mijlpaal in vergelijking met X.

Ik heb X diverse luisterbeurten gegund, maar ik ben wederom tot de tragische en tevens ontluisterende conclusie gekomen dat enkel Now, Torn to Shreds, Four Letter Word en Scar de moeite waard zijn. In die songs komt het oude Leppard een beetje tot leven. De andere songs klinken erg gelikt, catchy en eerder pop dan rock. Als trouwe fan hoop ik dat ze volgende keer met iets beters voor de dag komen.

Kenneth
Aardig album, Leppard is met zijn tijd meegegaan en dat hoor je aan X duidelijk. Ik ga dus niet mee met de vorige sprekers. Je kunt, vind ik, X niet vergelijken met Hysteria of Adrenalize. De songs op X zijn niet allemaal even sterk, maar er zitten met Now, Unbelievable en Four Letter Word toch enkele positieve verrassingen tussen. Van mij krijgt X 4,5 sterretjes.

DutchViking
Minste Leppard-album, m.i. veel te gelikt en te commercieel.

Zeker niet de beste Def leppard CD
Vind het trouwens ook een van de slechste cd's van mijn collectie
Terwijl Vivian Campbell in de band zit zou je toch veel meer vuurwerk verwachten (denk aan de legendarische debuut van Riverdogs )
geef hem 2*

DutchViking
Inderdaad geen al te best album van de band. Ik had ook meer verwacht van Campbell. Hij heeft twee jaar geleden nog een zeer verdienstelijk solo-album uitgebracht, dat beduidend sterker was dan dit X.

Eigenlijk is alleen Now een wereldnummer, met Torn to Shreds als goede tweede. De rest is matig tot slecht. Ik twijfel tussen 2 en 2,5, maar laat ik de band dan maar het voordeel van mijn twijfel geven.

Empyrium
Het nieuwe album is in ieder geval weer een stap in de goede richting.

avatar van Rinus
Ik heb hier maar 1 oordeel over...Erg poppy, en dat voor een hardrock band. Zeer matig album.

avatar van Pietro
Ik heb zo’n beetje alle platen van Def Leppard in huis, maar na X ben ik gestopt met verzamelen. Eigenlijk had ik al beter kunnen stoppen na voorganger Euphoria. Het over het algemeen zwakke songmateriaal maakt deze schijf tot de zwakste in de discografie van de band. De band speelt haar songs foutloos maar ook futloos. Slechts bij vlagen brandt de oude vlam nog hevig, zoals in opener Now en Torn to Shreds: 2*.

avatar van B.Robertson
Het Def Leppard van High 'n' Dry hoef ik natuurlijk niet terug te verwachten, maar na hernieuwde interesse in Hysteria en aanschaf daarvan, kon ik van iemand wel wat CD's lenen. X valt me enigszins mee, maar is wel wat saai.

Inderdaad het boyband album van Leppard , maar zo slecht als sommigen hier willen doen geloven is het toch niet. Now, everyday ,unbelievable zijn bv prima tracks en Long way to go is gecoverd door Lionel Richie. Zon slecht nummer is dat dus niet, sterker nog vind het een van de beste ballads van deze band. Er staan ook wat missers op en het rockt idd niet zoals in hun hoogtijdagen maar he daar vergelijk je ook even wat met iets. Niet hun beste album maar wel een ruime voldoende en nog altijd 1000 keer beter dan de albums van Bryan Adams Bon Jovi etc in deze periode. 3,5 ster