Dewey Martin's Medicine Ball - Dewey Martin's Medicine Ball (1970)

1 stem

7. The Devil and Me
  8. I Do Believe
  9. Race Me on Down
  10. Change
Verbazingwekkend hoe goed dit album is.

Met alle respect, maar Dewey Martin was het minst in het oog springende lid van Buffalo Springfield. Zijn incidentele zangmomenten bij de band pasten ook eigenlijk niet bij de muziek van Buffalo Springfield.

Hier werkt het wél. Martin's rauwe, karakteristieke stem sluit perfect aan bij deze (voornamelijk) country-rock.

Op het door Martin geschreven 'Indian Child' en het door Bruce Palmer geschreven 'Recital Palmer' na zijn het allemaal covers, maar wel voorzien van een goede, eigen draai. Ik las ergens dat Palmer mee zou doen op dit album, maar dat kon ik zo snel niet terugvinden.

Nu is Dewey Martin natuurlijk geen Stills, Young of Furay, maar dat hij flink wat in zijn mars had bewees hij hier.

Bij mijn weten niet op cd verkrijgbaar, en het is lastig om de LP (tegen een redelijke prijs) te krijgen. Na Martin's overlijden van vorig jaar had ik op een cd-release gehoopt, maar ik ben 'm nog niet tegengekomen, helaas.

avatar van Poles Apart
Stijn_Slayer schreef:

Klopt, Palmer doet (alleen) mee op "Recital Palmer", in het boek "There's Something Happening Here: The Story of Buffalo Springfield, For What It's Worth" van John Einarson en Richie Furay kun je er wat meer over lezen. Ook over Palmer's eigen album "The Cycle is Complete". Zeker een aanrader, dat boek (als je het nog niet kent).