The Frozen Autumn - Pale Awakening (1995)

Alternatieve titel: The Pale Collection

Italië
Label: Weißer Herbst

1. Pale Awakening (Intro) (7:07)
  2. Again (5:25)
  3. Winter (6:22)
  4. Another Tear (5:01)
  5. Onyria (7:17)
  6. This Time (80's Song) (4:10)
  7. In the Nightime (6:43)
  8. Wait for Nothing (6:24)
  9. Scent of Innocence (4:00)
  10. When Dreams Became Memories (8:27)
  11. This Time [Electro Mix] * (5:11)
  12. Bio-Vital * (5:20)
jean maurice
sfeervol album, naar mijn mening het beste album van Frozen Atumn, nummers als again en another tear zijn weergaloos! mooie synths en aanvullend gitaarwerk, iets wat helaas in hun latere werk ontbreekt. De muziek hangt een beetje tussen new en dark wave in sommige nummers zijn zelfs een beetje poppy(bio vital, this time)
een aanrader voor iedereen die van de vroege Clan of Xymox houdt, hele mooie plaat!

avatar van Safri
Ik vind 'When you are sad' dan wel weer heel mooi van hun latere werk.

jean maurice
ik vind hun latere werk ook zeker niet slecht, maar ik vind de zangeres niet zo passen bij de muziek, ik vind haar stem niet echt mooi klinken en dat vind ik jammer omdat ze meestal de helft van de liedjes voor haar rekening neemt op het latere werk, ben even haar naam kwijt?

perfume
Dit is met afstand het beste album van The Frozen Autumn. Jammer dat het album nog steeds zo onbekend is. Muzikaal gezien komt het met gemak in de buurt van Pornography van The Cure.Vocaal doet het sterk aan JD en COX denken. Mijn favoriete nummers zijn: Another Tear, Winter, Onyria, Again, This Time, Wait For Nothing en Bio-Vital.

(In the Nighttime en Scent of Innocence ken ik niet, staan niet op mijn album! )

Mordor
Dit wil ik ook nog weleens aanschaffen (Klinkt erg goed van wat ik gehoord heb) Kan alleen nergens de CD's vinden. Lastig aan te komen?

perfume
Volgens mij kan je de cd nog gewoon bestellen in de platenzaak? Heb ik destijds ook gedaan. Anders via het label misschien. Eibon Records.Anders is het misschien een tip om de band gewoon een mailtje te sturen. Via hun site of myspace.

Mordor
In de platenzaak weet ik het zo net nog niet. Zag wel een keer op een site hun meeste recente. Via het label of een mailtje naar de band zijn inderdaad goede tips. Ik ben een iedergeval benieuwd. Dank voor de tips!

Mordor
Eindelijk gevonden en in bezit als re-isue uit '99. Heeft wat gekost maar dan heb je ook wat. Dit heeft zeker raakvlakken met Clan of Xymox. Zelfde instrumentatie. Vette synths endergelijke. This time heb ik al vaker gehoord. Klinkt erg bekend. Leentjebuur gespeeld bij COX? Wie zal het zeggen. Winter, Another Tear springen er tot nu toe bovenuit. Het geheel smaakt in iedergeval naar meer.

perfume
Te gek dat je dit album nog gevonden hebt. Ja het is naar mijn smaak ook verreweg hun beste. Hun tweede is ook nog goed. Daarna is het mij toch ietsje teveel electro geworden en mis ik die gitaar!
Onyria en When Dreams Become Memories vind ik ook erg mooi.
Leentje Buur bij tante Leen of oompje Cox! Ach wat maakt het uit het is gewoon goed. Niets is nog echt origineel.

Mordor
Stoort me ook niet echt hoor. Las dat bands als Clan of Xymox voor zanger Diego toch een aardige inspiratiebron vormt. Maar ik ben blij dat ik het album nu heb Mede dankzij jouw review perfume. Geeft toch een hoop nieuwe inspiratie.

Mordor
Ik zat even te twijfelen om hem terug te zetten naar 3,5 *. Maar nu ik dit weer terug hoor ben ik weer helemaal overtuigd. Vooral nummer 7 In the Nightime heeft een lekker gothische flow voorzien van de nodige electronica. Al met al krijgt weer een prominent plekje in de cd kast. Mijn album heeft trouwens een compleet ander frontje en op sommige punten wijken de tracks af.