Dez Mona - Pursued Sinners (Brigittines Recordings) (2010)

Belgiƫ
Jazz / Rock
Label: 62TV

1. This Lonely Morning (6:52)
  2. The Man (4:19)
  3. Loordy Loordy Loordy (4:06)
  4. Danse Macabre (4:05)
  5. City Called Heaven (4:44)
  6. Blue Girl (7:49)
  7. I Got to Know (5:24)
  8. Brother Yeshead (4:20)
  9. Who Knows Where the Time Goes (8:08)
  10. What's Wrong (7:14)
In 2005 verscheen het debuut Pursued Sinners van Dez Mona. Het was het album dat ik pas hoorde op het moment dat Hilfe Kommt echt net een paar dagen oud was.
Ik vond en vind Pursued Sinners een goed album maar soms ietwat te arty-farty en het wist me niet zo te bekoren als de opvolgende albums.
Nu is dit album in z'n geheel opnieuw opgenomen (net als de eerste versie live zonder publiek) en is er een extra track aan toegevoegd. Geen bonustrack maar gewoon een toevoeging aan eigenlijk een 'nieuw' album.
Want dit is waar Dez Mona nu voor staat en ik vind dit ook de sfeer uit stralen van het schitterende Hilfe Kommt.
Ik heb Dez Mona begin dit jaar live aan het werk gezien en ze wisten me enorm te overtuigen. Echt zo'n optreden dat ik me nog heel erg lang ga heugen.

Is het dus de moeite waard om dit album aan te schaffen als je al bekend bent met de eerste versie? Ik vind van wel, tenzij je juist gaat voor het wat hogere arty gehalte en wat meer moeite hebt met de toegankelijker sfeer die deze nieuwe versie toch wel heeft (vergelijkbaar met Hilfe Kommt). Toch zou ik ook dan willen aanraden dit niet terzijde te schuiven want het zijn en blijven dezelfde composities, alleen in een ander jasje.
Ik weet dat van kleding verwisselen niet altijd goed hoeft uit te pakken maar hier slaagt Dez Mona er wat mij betreft met verve in en leveren ze toch een album af dat nog best donker klinkt en zeker geen hapklare brok is. Typisch een album waar je van moet leren houden.
Ik ben erg blij met deze zet.

avatar van duvelboy
aERodynamIC schreef:

alleen in een ander jasje.
Ik ben erg blij met deze zet.

Ander jasje, Daar zijn ze zeer sterk in, ik zag Dez Mona 3 maal dit jaar en de 3 concerten waren niet te vergelijken. De eerste 2 deden me aan Stef Kamil Carlens & Zita Swoon denken. Hun laatste concert verleden week was een theaterconcert met zittend publiek. Ze brachten er een set met speciale (rustiger) versies van hun 3 (of 4 als je wil) cd's. De rillingen liepen in rijen over mijn rug. Wereldklasse.

mvg

db

duvelboy schreef:
De eerste 2 deden me aan Stef Kamil Carlens & Zita Swoon denken.

Mij ook en laat Zita Swoon nu mijn favoriete liveband zijn die ik echt al ongelooflijk vaak live heb gezien (al vanaf Moondog Jr). Daarom was ik ook zo verrast door Dez Mona en die wil ik zeker vaker gaan zien!
Live nog beter dan op cd en misschien daarom ook wel weer dat deze cd me zo goed bevalt.