Sioen - Ease Your Mind (2005)

België
Label: Keremos

1. At a Glance (3:54)
  2. Ease Your Mind (4:21)
  3. Who Are You Driving Mad? (4:28)
  4. It's You (4:07)
  5. Mi Corazón (De Vogels Fluiten Niet) (4:29)
  6. Nervous Little One (3:48)
  7. Reign (5:22)
  8. Favourite (4:10)
  9. In No One's Interest (5:08)
  10. Who Stole My Band? (3:10)
  11. Sleeping Beat (3:37)
Hun eerste album 'See You Naked' was echt zeer goed, hopelijk wordt deze evengoed/beter.
Heb net nog een clip gezien van nieuwe singel ziet er echt goed uit!

Toch even corrigeren dat Sioen geen band is... Frederik Sioen is de naam. Het is zijn ding maar voor deze plaat had hij wel meer een band rondom zich dan bij de eerste plaat.

avatar van Zachary Glass
Vandaag het totale album gehoord bij een kennis (wees gerust, ik ga niet stemmen na één beluistering )

Nou, ik snap niet waarom er zo veel heisa gemaakt wordt rond Sioen.

Ease Your Mind is natuurlijk een prima popnummer en dit is best een degelijke popplaat, maar om hem nu te bewieroken zoals sommige kranten doen vind ik nogal overtrokken.

Praatjes maken geen plaatjes, zeg ik maar

Dit klinkt allemaal erg (héél erg) Ben Folds Five-achtig. Met dit verschil, dat die nummers van Ben Folds toch een trapje hoger staan.

Sympathiek groepje, maar dat was Soulsister ook. Wie maalt er trouwens nu nog om Soulsister?

avatar van swoon
ik vind dit nochtans veel beter als ben folds five, maarja, ieder zijn eigen mening. Ben folds five is toch nog een stuk zageriger

Ink
Ik heb hem tijdens zijn theatertour in belgie gezien. Waar hij en vooral zn liedjes, veel beter tot zijn recht komen dan op festivals (o.a. gezien op bevrijdingsfestival zwolle / werchter) en podia.

Ik vind zijn stemgeluid nogal op dat van Stef Kamiel Carlens lijken. Op Dour noemden wij deze band dan ook Zita Sioen.

Dat was trouwens wel een erg goed optreden (want ik ervan gezien heb dan).

Ik vind deze plaat heel wat gelikter dan See You Naked, maar nog steeds dat zalige stemgeluid. Ik ben nog steeds fan van sioen, zolang hij maar live bezig is.

szynell.

Ink
Favoriet is Sleeping Beat Till the End!!!
Heerlijk alleen ik gebruik heb om wakker te worden ipv mee naar bed te gaan, waarvoor hij bedoeld is.

Who stole my band is echt machtig en zeker als je het al een s een paar keer live hebt gehoord.

avatar van Ali Chemicali
Ik heb ze ook live gezien, amar toen kende ik z'n muziek niet dus vidn ik het vrij mat, maar ik begon het steeds leuker te vinden dus ik ga weer ff luisteren

Nog sterkere plaat dan het debuut, 'Sioen' creëert hiermee een ego dat ze bij 'See You Naked' niet hadden... Frederik klinkt rijper, alsook de muziek zelf.
Ferm.

avatar van rrremberrrt
Gent rules!

Bloompje schreef:

sioen heeft gezegd tijdens het begin de voorstelling dat hij een er voor gekozen had om een band-plaat te maken met een band.Dat is hem zo bevallen dat deze band nu zijn band is.
Ook kun je dit horen op het nummer' who stole my band''
waarin frederick laat weten dat het meer dan gewoon zijn bandje is om mee te touren.

toch even corrigeren :d

Denk dat felix wel gelijkheeft

Sleeping beat en reign zijn mn favorieten

nog even zeggen dat de tittel van het lied sleeping beat till the end eigenlijk sleeping beat is , zo staat het toch op het cd hoesje .

Lost Highway
Toch even vermelden dat deze Sioen live niet meer of minder dan Fantastisch is. Nummers als Who are you driving mad? Who stole my band? en Mi Corazon komen live véél beter uit de verf dan op plaat.
Sterk, erg sterk.

avatar van Ali Chemicali
Heerlijke brakke cover..

Geweldige muziek.. Al komt de stem van Fred beter uit op See You Naked.. Maar hierop is de band dan weer een stuk beter,.. Klinkt minder rauw, dat kan ik wel beminnen. 5*

nicolas

Feeder
nicolas schreef:

nicolas schreef:
Iemand al dingen van "A Potion" gehoord (naast 'No conspiracy at all')?

via deze link kun je naar de nieuwe cd luisteren:

hij is op 5 april ook dag-cd op stubru

Michael1992
Weet iemand waarom er op de achterkant achter Mi Corazon (de vogels fluiten niet) staat?

btw: bangelijk album

4.5*