Das Racist - Sit Down, Man (2010)

Label: Mad Decent

1. Wkcr Stretch and Bobbito with Quincy Jones (Intro)
  2. All Tan Everything

7. People Are Strange
  8. Luv It Mayne

met Fat Tony en Bo P

9. Amazing
  10. Fashion Party (With Chairlift)
  11. Rapping 2 U

18. Sit Down, Man

met El-P

19. Sit Down, People
avatar van Rhythm & Poetry
Mainstream en underground gaat dit jaar blijkbaar goed samen:

Jake One & Freeway (Jake One produceerde natuurlijk al voor grote namen, maar toch), Kid Cudi & Cage en nu Das Racist met Jay-Z (op een plaat waar El-P ook te vinden is).

Edit. Laat maar, het gaat niet om een echte samenwerking.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit overtreft echt al mijn verwachtingen: wat een heerlijk zooitje is Das Racist. De raps steken zo sterk in elkaar, niet eens alleen omdat ze grappig zijn: ook de flows van de rappers zijn heerlijk om naar te luisteren. Beats zijn voornamelijk elektronisch met hier en daar een hiphopsnipper en eigenlijk is elke productie sterk te noemen. Nadeel van Sit Down, Man is dat het iets te langdradig is en dat soms de meligheid iets te veel toeslaat - dit doet de kwaliteit niet altijd ten goede. Maar toch: wat een heerlijke tape.

Hopelijk snel een regulier album van deze heren.

De Schaafkaas
Rhythm & Poetry schreef:

Hopelijk snel een regulier album van deze heren.

Co-sign on everything.

avatar van lost in music
Samen met Big Boi op dit moment mijn favoriete rap cd van 2010.

Wat is fashion party toch een super nummer!!!!

1 van mijn favoriete nummers van het jaar.

avatar van MAS
MAS
Op statemagazine staat een leuk artikel over deze groep. Statemagazine is de deze week goed bezig. Eerst 2 artikelen over Dutch Masters en nu dit.

De Schaafkaas
Een Jay-Z feature op All Tan Everything? Er wordt alleen een zinnetje gesampled...

avatar van WeztSide
Hoeveel is hier geproduceerd door Nujabes? Vooralsnog ken ik alleen Rapping 2U en als al de beats hier net zo zijn dan ga ik dit zeker verder checken.

avatar van thgryda
Nujabes op een 2011 plaat ?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
White people play this for their black friends / Black people smack them

Prettig gestoorde EP van Das Racist weer. Jammer dat ze zelf af en toe vergeten waar de grens tussen heerlijk chaotisch en onnavolgbaar ligt want waar het heerlijk chaotisch is is het ook gelijk in de roos.