Michael Franti - Songs from the Front Porch (2003)

Alternatieve titel: An Acoustic Collection

Label: Reincarnate

1. Yes I Will (4:24)
  2. Closer to the Sky (4:14)
  3. Firefly (2:30)
  4. Love'll Set Me Free (3:42)
  5. Love Invincible (3:24)
  6. Anybody Seen My Mind (4:02)
  7. Sometimes (3:47)
  8. Stay Human (4:45)
  9. Oh My God (5:46)
  10. Ganja Babe (4:23)
  11. Stay Human [Stereo Steambath Mix] * (6:20)
avatar van thomzi50
0,5
Waarom staat er hier nou als genre hip-hop? Er wordt nergens gerapt, er zijn niet eens drums. Ik ben sowieso geen zangliefhebber, maar dit was toch wel vrij erg. Slappe instrumentaties, die moesten leunen op de kracht van Michael Franti, die door zijn zeer onoriginele teksten geen moment kon boeien.

avatar van Gyzzz
1,0
Vreselijk slecht inderdaad. Ik kende enkele nummers van deze man, en die vond ik altijd wel leuk, dus schafte ik deze voor heel weinig geld aan. Ik had helaas even het 'Acoustic Collection' regeltje over het hoofd gezien.

Dit soort akoestische albums moet het zeer grotendeels hebben van een erg goede zanger, want door de vaak minimale begeleiding, ligt veel nadruk op zijn stem en teksten. Nou zijn die teksten om te beginnen al te walgelijk voor woorden. De meest zoetsappige, onoriginele flauwekul komt voorbij, die ik bij het enkel zien van de teksten beter bij Celine Dion zou vinden passen.

Verder is Michael Franti's stem ook lang niet goed genoeg om zo sterk naar voren te komen. Variatie is door de steeds akoestische begeleiding en de eenvoudig aanklinkende zangpartijen ver te zoeken.

Troep. 1*

ik vind het well goede muziek lekker normaal relaxte texten het hoef vaN mij niet altijd zo ingewikeld

avatar van Reijersen
Michael Franti kan vele malen beter als dit, vooal samen met Spearhead. Beetje slap album inderdaad, het klinkt te afgeraffeld.

2 sterren.

Ik vind Michael Franti's stem zo slecht nog niet, warm en rafelig, alsof een talentvolle vriend van je in de kamer staat te spelen.

avatar van Srananbloke
Ben ik de enige die bij het luisteren van dit album die cover met die smerige voet niet uit mijn hoofd krijg? Qua muziek is het zeker niet slecht, maar Michael had echt even naar een pedicure moeten gaan voordat de foto voor die cover werd gemaakt. Bah