Big L - Return of the Devil's Son (2010)

Label: SMC

19. Audition
  20. M.C.'S Whats Going On
  21. Slaying the Mic
avatar van Delars
Iemand die info heeft over deze release?

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is een volwaardig album met 21 niet eerder verschenen nummers van Big L. Volgens een broer van Big L staat de gehele familie achter deze plaat en kunnen ze niet wachten tot de release (kassa?).

avatar van Delars
Bedankt R&P

avatar van Kill_illuminati
Ik heb hier wel zin in ook al ken ik de meeste nummers al.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van MJ_DA_MAN
Veel nummers zijn al wel degelijk verschenen.

avatar van Elohim
Ik ben niet zo heel bekend met Big L, heb dat album the big picture vroeger vaak beluisterd en Lives ov da poor and dangerous (oid) nog maar enkele keren beluisterd.
Maar ik vind dit wel lekker klinken, WaKiMuLe heeft al aardig wat (of misschien zelfs alle) nummers op zijn youtube channel, klinkt lekker!

Ik heb trouwens gehoord dat geen één nummer nieuw is, zelf weet ik dat niet zeker natuurlijk.

Zone of Danger = Dangerzone.

Kan het nog zieliger?

avatar van thgryda
Elohim schreef:

Vermits hij al meer dan tien jaar dood is kan je het moeilijk een nieuw album noemen. Maar goed het kan wel niet gereleased materiaal betreffen. Mijn situatie is vergelijkbaar met de jouwe buiten die twee albums ken ik ook niet veel van big l. Ik luister niet vaak losse tracks of mixtapes omdat ik meestal wel genoeg heb aan het uitchecken van nieuwe albums of oude albums die ik nog niet ontdekt had. Normaal ben ik niet voor dit soort 2pac achtige releases te vinden maar deze ga ik zeker wel checken... Al zal het voor mij nooit een wow gevoel worden dit soort releases al zou het een topplaat zijn, het komt voor mij altijd zo artificieel over maar dat kan ook aan mij liggen (vrienden van me hadden ook nooit problemen met postuum 2pac releases, maar ik vond het meestal maar niks).

avatar van BZN
BZN
staan een paar remixes op jammer genoeg, maar het klinkt wel dik op het eerste gehoor mensen! maar dat had ik ook niet anders verwacht van L

avatar van Rhythm & Poetry
Tsja, de broer van Big L had het over volledig nieuw materiaal en als er dan remixen op te vinden zijn vind ik dat een grote schande. Sterker nog: een walgelijke actie. Maar goed - de plaat klinkt wel aardig, zeker in de stijl die we van Big L kennen dus dat is wel weer te prijzen. Zelf vind ik het nummer met Royal Flush en Kool G Rap het hardste.

avatar van thgryda
RealTom schreef:
Zone of Danger = Dangerzone.

Kan het nog zieliger?

Toch wel een erg fijne beat eronder geknalt, zeker geen verkeerde remix. Zoals verwacht heb ik dat gevoel bij het hele album. Big l blijft natuurlijk een fijne mc om naar te luisteren maar echt enthousiast word ik er niet van... Gewoon wat remixen en unreleased materiaal waar ze wat producties onder zetten en dan samen in een cd gieten. Niet erg speciaal, je kan net zo goed livestyles of the big picture luisteren, stijl is hetzelfde alleen is dat teminste het origineel. Echt slecht is het natuurlijk niet dit maar niet meteen een toegevoegde waarde...

avatar van Elohim
ik blijf denk ik maar gewoon bij de twee daadwerkelijke albums, lives ov da poor and dangerous en the big picture

dit stelt neit zo heel veel voor eigenlijk...

thgryda schreef:

Zeker, het is een aardige beat. Maar noem die track dan gewoon Dangerzone [Remix].

Ik vind de beats qua stijl trouwens meer The Big Picture dan Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous; niet helemaal authentiek en 'perfect' dus.

Jammer dat dit zo tegenviel, maar was natuurlijk wel te verwachten. Heb mijn teleurstelling hier verwoord.

Leuk stukje, Tom, ben het ook wel met je eens : D

FightForMore
Als dit een tribuut moet voorstellen, dan falen ze enorm. Als dit een product is om snel te kunnen cashen op iemand anders z'n naam, dan is het hen gelukt. Maar dan een slecht product die niet eens deftig geproduceerd is. Moest het Michal Jackson zijn, dan hadden ze dat waarschijnlijk wél gedaan....

Ik heb hier gemende gevoellens over, aan de ene kant is het leuk om Big L opnieuw te horen (maar dan kun je idd beter Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous luisteren), maar aan de andere kant is het maar vlug in elkaar gestoken om snel nog te cashen op Big L z'n naam, voordat iedereen hem vergeet. Zou ik dit wel beoordelen ? Want Big L is één van m'n favoriete rappers, maar helaas door de achtergrond kan ik hem niet echt beoordelen (zeker niet als ik een cijfer wil geven boven de 2).

Oh, ik maak eens een uitzondering en geef het een drie, alleen omdat het Big L is. Maar deze plaat zet ik zeker nooit meer op.

avatar van KILLERBEE99
Vind deze beter dan de opvolger. Heel wat lekkere nummers hier.

avatar van leatherhead123
Hele aangename verrassing dit. Uiteraard niet even goed als zn eerste album maar stukken beter dan The Big Picture is ie zeker wel vind ik. Die beat op Sandman 118, echt magisch gewoon, zo chill. Voorlopig 3,5*